You are here

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

19/07/2019 11:00

Η Cyta ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση με δώδεκα ταινίες μικρού μήκους

Η Cyta, στο πλαίσιο της στήριξης της Εθνικής Αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, παρουσίασε σε πρώτη προβολή, μια σειρά δώδεκα ταινιών μικρού μήκους με πρωταγωνιστές Κύπριους αθλητές που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προβολή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, σε κινηματογράφο της Λευκωσίας, στην παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ και των αθλητών που συμμετείχαν.

Η παραγωγή των ταινιών, που έγινε με πρωτοβουλία της Cyta και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει τίτλο «Ταξίδι στην Ολυμπιάδα» και πρωταγωνιστούν παλιές και νεότερες δόξες του Κυπριακού αθλητισμού: ο Αντώνης Νικολαΐδης, ο Άννινος Μαρκουλλίδης, ο Σταύρος Μιχαηλίδης, η Μαρία Παπαδοπούλου, η Άντρη Σιάλου, η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, η Μαρίλια Γρηγορίου, η Άννα Κίμωνος, η Έλενα Μουσικού, η Άντρη Αβραάμ, ο Μάριος Χ"Ανδρέου και ο Ηλίας Ιωάννου. Οι αθλητές μοιράζονται με το κοινό προσωπικές στιγμές τους που σημάδεψαν τις συμμετοχές τους στις Ολυμπιάδες που συμμετείχαν και συγκινούν με την αποφασιστικότητα, το κουράγιο και την επιμονή τους να πετύχουν το καλύτερο που μπορούν, χωρίς να τα βάζουν κάτω μπροστά σε κανένα εμπόδιο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και άλλα στελέχη της Cyta, ο Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ, αθλητικογράφοι και συνεργάτες της παραγωγής. Για ένα ολόκληρο χρόνο, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί μία ταινία κάθε μήνα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, στην ιστοσελίδα της Cyta, καθώς και στα κοινωνικά της δίκτυα, ξεκινώντας από τον Αύγουστο 2019 μέχρι και τον Αύγουστο 2020, μήνα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Cyta ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στο όμορφο αποτέλεσμα. Ευχαριστεί, κυρίως, τους αθλητές για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά τους στην εξέλιξη του κυπριακού αθλητισμού, αλλά και για την κατάθεση ψυχής με την οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συμμετοχή τους στις ταινίες. Οι εμπειρίες που μοιράστηκαν και η προσήλωσή τους στα ολυμπιακά ιδεώδη αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον κάθε ένα, σε όποιο στίβο κι αν αγωνίζεται καθημερινά. Τέλος, εύχεται στους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020, υγεία, δύναμη, και επίτευξη των στόχων τους. Η Cyta θα συνεχίσει να στηρίζει τον κυπριακό αθλητισμό και να δηλώνει παρούσα στις μικρές και στις μεγάλες στιγμές του τόπου μας.