You are here

Οργάνωσε επιχειρηματικό δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη με Αιγύπτιους επιχειρηματίες

12/12/2013 11:15
Γέφυρα για επενδύσεις στην Κύπρο η Τράπεζα Πειραιώς Αιγύπτου

ΓΕΦΥΡΑ για επενδύσεις Αιγύπτιων επιχειρηματιών στην Κύπρο, καθίσταται η Τράπεζα Πειραιώς Αιγύπτου.

Αξιοποιώντας την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, η Τράπεζα Πειραιώς Αιγύπτου ανέλαβε την πρωτοβουλία και οργάνωσε επίσημο επιχειρηματικό δείπνο προς τιμή του στο οποίο παρευρέθηκαν αξιόλογοι Αιγύπτιοι επιχειρηματίες.

Το δείπνο, που διεξήχθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα, έγινε χθες Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Καΐρου και σ’αυτό συμμετείχαν είκοσι περίπου Αιγύπτιοι επιχειρηματίες.

Οι συγκεκριμένοι Αιγύπτιοι επιχειρηματίες είναι καλοί γνώστες της Κύπρου, επισκέπτονται συχνά τη χώρα μας και αρκετοί απ’ αυτούς έχουν ήδη προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στο νησί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, που συνοδευόταν από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ.κ. Ιωάννη Κασουλίδη και Γιώργο Λακκοτρύπη αντίστοιχα, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο και επισήμανε τις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται για σταθερότητα στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας τους επόμενους μήνες.

Κατά το δείπνο, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους Αιγύπτιους επιχειρηματίες, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προβούν σε συγκεκριμένες επενδύσεις, κατά το 2014, σε διάφορους τομείς στην Κύπρο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλώντας προς τους Αιγύπτιους επιχειρηματίες ανάφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρισκόμαστε με τόσους φίλους της Κύπρου, επιτυχημένους επιχειρηματίες και υποψήφιους επενδυτές. Η Κύπρος, μετά την κρίση που πέρασε, αντέδρασε άμεσα, με συστηματικότητα και αποφασιστικότητα, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας. Η κυβέρνηση έχει ήδη διαμορφώσει ένα δυναμικό πλαίσιο στοχευμένων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας.»

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Αιγύπτου κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης ανάφερε μεταξύ άλλων ότι « στο σημερινό δείπνο, δόθηκε η ευκαιρία σε Αιγύπτιους επιχειρηματίες να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς και να πάρουν έτσι, σε ένα φιλικό περιβάλλον, πληροφόρηση από πρώτο χέρι για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο. Είμαστε σίγουροι, μιλώντας με τους πελάτες μας, ότι αριθμός σημαντικών επενδύσεων θα μπορούν να ανακοινωθούν μέσα στο 2014 και σε αυτό βοήθησε πολύ το σημερινό δείπνο».