You are here

Ορόσημο στην ιστορία της SEAT σηματοδοτεί το καινούργιο EXEO

14/07/2008 15:09
Με ένα ολοκαίνουργιο 4-Θυρο οικογενειακό μοντέλο με την επωνυμία «EXEO», το λανσάρισμα του οποίου έχει προγραμματιστεί για το 2009, η SEAT σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της.

Η Ισπανική εταιρεία που ανήκει εξολοκλήρου στο Γερμανικό όμιλο της Volkswagen επεκτείνει την σειρά της προς τη μεσαία κατηγορία (Β), με ένα σεντάν που θα είναι βασισμένο στην πλατφόρμα του AUDI A4. Αργότερα μάλιστα θα ακολουθήσει επιπρόσθετα και η έκδοση “ESTATE”.

Το Exeo θα είναι ένα κομψό πολυτελές σαλούν, υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας, που θα εκφράζει απόλυτα τις αξίες της SEAT - Σχεδιασμός, Δυναμικότητα, Ζωντάνια.

Η ονομασία EXEO δεν είναι καθόλου τυχαία αφού παραπέμπει σε κάτι προηγμένο τεχνολογικά, εκπέμπει δυναμισμό και υπόσχεται οδηγική απόλαυση. Προέρχεται από την λατινική λέξη «Exire», που σημαίνει «Ξεπερνώ», «Προχωρώ παραπέρα» και διαφέρει από τα ονόματα των άλλων μοντέλων που αφορούν τοπωνύμια έτσι ώστε να αποτελεί ενδεικτικό της έναρξης μιας καινούργιας περιόδου για την εταιρεία και την είσοδό της σε μια εξ’ ολοκλήρου νέα κατηγορία.

Το SEAT EXEO Θα παράγεται στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell της Ισπανίας.