You are here

Παγκύπρια έρευνα αποφοίτων της συνεργασίας CIM & UWL από την εταιρεία Pulse

05/05/2021 09:33

Το Cyprus Institute of Marketing – The Cyprus Business School (CIM) και ο η εταιρεία ερευνών PULSE ολοκλήρωσαν πρόσφατα, Παγκύπρια έρευνα ανάμεσα στους απόφοιτους της συνεργασίας Cyprus Institute of Marketing & University of West London. Η εν λόγω συνεργασία συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας και η έρευνα θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας.

Η έρευνα είναι πρωτοποριακή στο είδος της αφού σκοπό έχει να σκιαγραφήσει όλες τις πτυχές της φοίτησης στο Cyprus Institute of Marketing για τα προγράμματα της συνεργασίας με το  University of West London και ειδικότερα την επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων του Cyprus Institute of Marketing μετά το πέρας των σπουδών τους με επικέντρωση στο θέμα της απόσβεσης επί της επένδυσης στις σπουδές τους. Το Cyprus Institute of Marketing (CIM) και η Pulse ένωσαν τις δυνάμεις τους για την διεξαγωγή της έρευνας εφαρμόζοντας τα διεθνή πρότυπα έρευνας .

Η έρευνα ήταν Παγκύπρια και το μέγεθος του δείγματος ήταν 260 απόφοιτοι των προγραμμάτων του University of West London. Η συλλογή των στοιχείων έγινε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με τη χρήση ενός δομημένου ερωτηματολογίου μεταξύ 29 Μαρτίου – 16 Απριλίου.

Συνοπτικά τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας καταγράφουν ότι:

  • 20% των αποφοίτων έχουν λάβει άμεση αύξηση απολαβών μετά την ολοκλήρωση των σπουδών
  • 90% δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από τις σπουδές τους
  • 85% θα σύστηναν τα προγράμματα σε φίλους και συναδέλφους
  • 89% βλέπει το CIM ως αξιόπιστο ίδρυμα
  • 92% απασχολείται επί του παρόντος
  • 71% εργαζόταν εντός ενός μηνός από την ολοκλήρωση των σπουδών τους
  • 83% εργαζόταν εντός 6 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους
  • 91% εργαζόταν εντός δώδεκα μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους

Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα είναι προφανές ότι οι σπουδές στο Cyprus Institute of Marketing μεγιστοποιούν τις πιθανότητες επαγγελματικής επιτυχίας και δίδουν την μέγιστη απόσβεση επί της επένδυσης. Επίσης καταστούν τα προγράμματα της συνεργασίας Cyprus Institute of Marketing University of West London ως πιθανόν τα κορυφαία προγράμματα του είδους τους στην Κύπρο όσο αφορά την εργοδοσιμότητα των αποφοίτων για αυτό και οι απόφοιτοι του Cyprus Institute of Marketing είναι περιζήτητοι από τις Κυπριακές και Ξένες επιχειρήσεις.