You are here

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η PwC Κύπρου διοργάνωσαν το 4o Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

19/04/2019 14:42

«4η Βιομηχανική Επανάσταση: Τεχνολογία και Κοινωνία»

Παραμένοντας πιστή στη δέσμευση της για προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, η PwC Κύπρου στήριξε, για ακόμα μια χρονιά, το ετήσιο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 4ο ετήσιο φόρουμ πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και είχε θέμα «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Τεχνολογία και Κοινωνία».

H διοργάνωση του Φόρουμ, η οποία εμπίπτει στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ της PwC Κύπρου και του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη και προώθηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και επιτευγμάτων με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο και προοπτικές αξιοποίησης ως καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Το Φόρουμ, το οποίο μεταξύ άλλων συγκέντρωσε επισκέπτες από οργανισμούς, επιχειρήσεις στο χώρο της καινοτομίας, επενδυτικά ταμεία και φορείς άσκησης πολιτικής, συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με τα ακόλουθα ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς: KIOS Research and Innovation Center of Excellence, RISE | Research centre on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies, FOSS Research Centre for Sustainable Energy, Nireas, International Water Research Center, EMPHASIS Research Centre – Enterprise Europe Network, Oceanography Centre, European Office o fCyprus, Enterprise Europe Network.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας (The SINN – Student Innovators Competition 2019), στον οποίο φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσίασαν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε πρώιμο στάδιο.Οι καλύτερες ομάδεςκέρδισαν 4 υποτροφίες για να παρακολουθήσουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Καινοτομίας στην Ιταλία ή στην Πορτογαλία.

Κεντρικός ομιλητής στο Φόρουμ ήταν ο Δρ. Χάρυ A. Πατρινός, στέλεχος της Διεθνούς Τραπέζης και ειδικός σε θέματα οικονομικών της εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της “Διακεκριμένης Διάλεξης PwC”, ο Δρ. Πατρινός αναφέρθηκε στο μέλλον της αυτοματοποίησης και στις επιδράσεις της στην οικονομία, στην εργασία και στην κοινωνία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ριζικών προσαρμογών στα εκπαιδευτικά συστήματα, ώστε οι νέοι να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της μελλοντικής αγοράς εργασίας.

Σε χαιρετισμό του o κ. Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου,υπογράμμισε τη σημασία της σωστής επιχειρηματικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της ερευνητικής δραστηριότητας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη μακρόχρονη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ιδιαίτερα για αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία ανοίγει κανάλια επικοινωνίας μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και του επιχειρηματικού κόσμου», συμπλήρωσε.