You are here

Παραδόθηκαν από τη CTC Automotive Ltd έντεκα τελευταίας τεχνολογίας βαρέα μηχανήματα Caterpillar,

27/10/2020 11:00

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 στα Λατομεία Λατούρος, κοντά στη Λευκωσία, παραδόθηκαν από τη CTC Automotive Ltd έντεκα τελευταίας τεχνολογίας βαρέα μηχανήματα Caterpillar, συνολικής αξίας €7 εκατ. περίπου, τα οποία μπήκαν ήδη στην παραγωγή στα  Λατομεία Λατούρος Λτδ, στο Λατομείο Πυργών Λτδ, στην Latouros Gypsum Ltd και στην Recycling Point – Latouros & Xenis Bros Ltd.

Πρόκειται για μια γκάμα βαρέων μηχανημάτων με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν άνεση και λειτουργικότητα στο χειριστή, ενώ οι κινητήρες τους συμμορφώνονται πλήρως με τις τελευταίες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τις εκπομπές καυσαερίων και με εκπληκτικά χαμηλότερες καταναλώσεις σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς μηχανήματα.

Η τελετή παράδοσης έγινε παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, η πρέσβειρα των ΗΠΑ Judith Garber, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος, ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γεώργιος Πέτρου, εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ, υπηρεσιακοί λειτουργοί των υπουργείων Ενέργειας και Γεωργικής Ανάπτυξης και ηγετικά στελέχη της Astrobank, η οποία χρηματοδότησε την αγορά. Η όλη τελετή πραγματοποιήθηκε με πλήρη συμμόρφωση στις πρόνοιες του Πρωτοκόλλου του υπουργείου Υγείας για τον Covid 19.

Καλωσορίζοντας τους καλεσμένους ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Λατούρος, Αντώνης Λατούρος, δήλωσε υπερήφανος για την παραλαβή των μηχανημάτων Caterpillar. Και τόνισε: «Αυτά τα σκληροτράχηλα εργαλεία, εξαιρετικής ποιότητας, μας κάνουν υπεραισιόδοξους για το μέλλον και από εδώ και στο εξής έχουμε έναν πολύ καλό σύμμαχο, για να παλέψουμε τις καθημερινές δυσκολίες. Επιπρόσθετα, επιτυγχάνεται αισθητά χαμηλή κατανάλωση καυσίμων από τη λειτουργία τους.» Ο κ. Λατούρος ευχαρίστησε την Astrobank για τη χρηματοδότηση, και τον κ. Νίκο Σιακόλα, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο της οικογένειας και όχι μόνο προμηθευτή των μηχανημάτων. Τέλος ευχαρίστησε τον μάστρε Κώστα, τον πατέρα του, ο οποίος ίδρυσε και έθεσε τα θεμέλια αυτού του επιτυχημένου Ομίλου.

Εκ μέρους της CTC Automotive παρέδωσε τα κλειδιά των μηχανημάτων ο Γιώργος Κοζάκος, Γενικός Διευθυντής, ο οποίος ανέφερε ότι με αγορές πέραν των 100 καινούριων μηχανημάτων και ηλεκτρογεννητριών, συνολικής αξίας πέραν των €35 εκατομμυρίων, ο Όμιλος Λατούρος είναι αναμφίβολα ο πιο σημαντικός πελάτης και συνεργάτης των φημισμένων Caterpillar στην Κύπρο. Ο κ. Κοζάκος ανέφερε επίσης ότι η CTC Automotive έχει καταφέρει να εξελίξει μία πλήρως καταρτισμένη Τεχνική Ομάδα και μια μεγάλη παρακαταθήκη εξαρτημάτων, για να στηρίζει τους πελάτες της,  όποτε αυτό απαιτηθεί, ακόμα και στο χώρο εργασίας τους με κινητό συνεργείο.

Σε σύντομη προσφώνησή του ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου CTC Νίκος Σιακόλας ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και τον Όμιλο Λατούρος για την πολύχρονη συνεργασία και την προτίμηση στα φημισμένα μηχανήματα Caterpillar.

Στην τελετή μίλησε επίσης η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, η οποία τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας μας, με στόχο να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, και στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έχουμε διαμορφώσει και υλοποιούμε ήδη, τη νέα μας Βιομηχανική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2030, αποσκοπώντας σε μια κυπριακή βιομηχανία πιο ευέλικτη, εξωστρεφή και τεχνολογικά αναπτυγμένη, όπου έμφαση θα δίδεται πλέον στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Σε προσφώνησή της  η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο  Judith Garber υπογράμμισε το γεγονός της συνεργασίας  μεγάλων εταιρειών της Αμερικής και της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας την Caterpillar παγκόσμιο ηγέτη στα βαριά μηχανήματα και πρωταγωνιστή της αμερικανικής τεχνολογίας, της καινοτομίας και επιχειρηματικής αξίας.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της Caterpillar USA απηύθυνε ο Richard Bliss, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο ειδικά για την τελετή. Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Caterpillar στην Κύπρο, με αντιπρόσωπο τη CTC.