You are here

Παραδόθηκαν επιταγές σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Ελλάδας για στήριξη των πληγέντων στο Μάτι Αττικής

18/07/2019 15:45

Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει τους πυρόπληκτους της περσινής πυρκαγιάς

Η Τράπεζα Κύπρου παρέδωσε σήμερα επιταγές ύψους περίπου €350.000 σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του παγκύπριου εράνου που πραγματοποίησε πέρσι για τους πυρόπληκτους στο Μάτι Αττικής.

Η Τράπεζα είχε προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για συλλογή χρημάτων από το κοινό και για στήριξη των πληγέντων της πυρκαγιάς, μιας πυρκαγιάς που προκάλεσε τον θάνατο σε 102 άτομα, τον τραυματισμό σε άλλα 150 και την καταστροφή σπιτιών και υποδομών.

Σήμερα, στο πλαίσιο Διάσκεψης Τύπου, η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε και παρέδωσε τις επιταγές στους πιο κάτω:

Στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη στήριξη της Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και για την αποκατάσταση ζημιών σε κατοικίες οικογενειών που έχουν πληγεί.

Σε 58 ανθρώπους που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, μέσω του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ραφήνας «Η Πρόοδος»
Στην κάλυψη ζημιών στον εξοπλισμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κούρος» Μεγάρων, της οργάνωση που συνέβαλε ουσιαστικά στην παραλαβή και παράδοση του φαρμακευτικού υλικού που στάλθηκε από την Κύπρο τον Ιούλιο του 2018.

Στην αγορά νέου ιατρικού εξοπλισμού για τα δύο Κέντρα Υγείας που περιέθαλψαν τα θύματα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Αυτά είναι το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και Κέντρο Υγείας Ραφήνας.
Οι οργανώσεις επιλέγηκαν μετά από έρευνα και επί τόπου συναντήσεις με τις τοπικές αρχές που πραγματοποιήθηκαν τους πρώτους μήνες του 2019, σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Reaction, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων για μεγιστοποίηση του οφέλους προς τα θύματα.

Μιλώντας στη Διάσκεψη Τύπου ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου κ. Μιχάλης Περσιάνης ανέφερε ότι «Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε άμεσα και αποστείλαμε φάρμακα και άλλο ιατρικό εξοπλισμό για τις ανάγκες των πληγέντων, ενώ ταυτόχρονα αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε πραγματοποιήσουμε τον παγκύπριο έρανο ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα και για άλλες ανάγκες που θα προέκυπταν, άμεσα ή έμμεσα.»

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ, δήλωσαν:

Πηγή Πρωτοψάλτη, Συντονίστρια Διεθνών Συνεργασιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: «… Τιμή μας που λαμβάνουμε αυτή τη στήριξη από την Κύπρο, … Σημασία έχει η αξιοποίηση μέχρι και του τελευταίου Ευρώ με διαφάνεια και αξιοπιστία, …» τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η πρώτη πραγματική, χειροπιαστή στήριξη που έλαβε το Χαμόγελο του παιδιού, στο μακρινό 1995, ήταν από την Κύπρο»

Έμυ Κροκίδη, Προεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΕξωραϊστικόςΣύλλογος Ραφήνας – Νέου Βουτσά «Η Πρόοδος»: « … Ο συμβολισμός, πέραν της ουσίας, καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό και την ελπίδα που πάντα υπάρχει μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή: άνθρωποι, με κοινή βεβαίως εθνική συνείδηση, από μια άλλη αγαπημένη και αδελφή χώρα, βρίσκονται δίπλα μας σε μια εθνική τραγωδία, η οποία προκάλεσε εκατόμβη θυμάτων και άφησε βαθιές πληγές στις ψυχές αλλά και στα σώματα των επιζώντων. …»

Αντώνης Κατερινίτσας, Γενικός Γραμματέας «Κούρος», Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων: «…Το πολυποίκιλο έργο που καθημερινά παράγουμε στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην πίστη των μελών μας να δομηθεί ένας κόσμος με γερές βάσεις μέσα από τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουμε.

Οι δύο πυλώνες που στηρίζεται το έργο μας είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Για εμάς είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Για εμάς όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί.»