You are here

Παρουσίαση από την Τράπεζα Κύπρου σε διεθνές συνέδριο στη Μόσχα.

09/06/2008 14:00
Η Τράπεζα Κύπρου έλαβε μέρος σε διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε στην Μόσχα τον περασμένο μήνα με θέμα : « Προοπτικές ανάπτυξης της Μόσχας σε ένα διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο ». Το συνέδριο οργανώθηκε από το Δημαρχείο της Μόσχας και τον Σύνδεσμο Ρωσικών Τραπεζών, και υποστηρίχθηκε από την Κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα, και τα Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ρωσίας.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να φέρει στην επιφάνεια τις προοπτικές ανάπτυξης της Μόσχας ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο, και τα πιθανά προβλήματα και πρακτικές λύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του συνεδρίου ο κ.Μιχάλης Εργατούδης Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου στην Ρωσία ο οποίος ήταν ένας από τους κύριους ομιλητές, παρουσίασε το θέμα : « Η ανάπτυξη της Μόσχας σε ένα διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο : Απόψεις ενός ξένου οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Ρωσία ». Ο κ.Εργατούδης ανάπτυξε τις απόψεις του σε σχέση με τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την πιο πάνω κατεύθυνση, και αναφέρθηκε στην εμπειρία που απέκτησε η Κύπρος σαν χώρα στην προσπάθειά της να αναπτυχθεί σε περιφερειακό επιχειρηματικό κέντρο. Ο κ.Εργατούδης τόνισε ότι : « Μακροπρόθεσμος στόχος της Κύπρου σαν μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης είναι να καταστεί η χώρα οικονομική γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης, της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Χωρών, και των χωρών της Μέσης Ανατολής και Βαλκανίων.»

Ο κ.Εργατούδης επίσης αναφέρθηκε και στις στρατηγικές κατευθύνσεις και σχεδιασμούς του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου στη Ρωσία καταλήγοντας ότι το Συγκρότημα νιώθει σίγουρο για το μέλλον της Ρωσικής οικονομίας. Η στρατηγική απόφαση του Συγκροτήματος για επέκταση των εργασιών του στην χώρα αυτή βασίστηκε στις εκτιμήσεις του για τις θετικές και πολλά υποσχόμενες προοπτικές της αγοράς αυτής. Στόχος της Τράπεζας Κύπρου στην Ρωσία είναι η γρήγορη ανάπτυξη της και η αναγνώρισή της στην συγκεκριμένη αγορά σαν ένας αξιόπιστος διεθνής χρηματοοικονομικός οργανισμός με πελατοκεντρική κουλτούρα.

Το συνέδριο παρακολούθησαν υψηλόβαθμα στελέχη από διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα, και εκπρόσωποι των κύριων τραπεζικών, επενδυτικών, και ασφαλιστικών οργανισμών της Ρωσίας.