You are here

Παρουσίαση ΕΤΕπ για τις δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα στην Κύπρο

12/09/2017 09:55
Παρουσίαση για τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα θα πραγματοποιήσουν στην Κύπρο στελέχη της Τράπεζας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), που θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΟΕΒ, στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση με θέμα «Οι δραστηριότητες της Τράπεζας στον Ιδιωτικό Τομέα της Κύπρου» και επικεφαλής της ομάδας της ΕΤΕπ θα είναι ο Γιάννης Καλτσάς, Διευθυντής της Διεύθυνσης για τις Δραστηριότητες της ΕΤΕπ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητες της ΕΤΕπ στην Κύπρο, και πιο συγκεκριμένα στα χρηματοδοτικά προγράμματα (EIB Schemes) που παρέχονται στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους, μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση και διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Η ΕΤΕπ δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά από το 1981 και στηρίζει τις επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα με την παροχή χρηματοδοτήσεων και άλλων σχεδίων / εργαλείων τόσο προς τον ιδιωτικό όσο και προς το δημόσιο τομέα. Το 2016 η ΕΤΕπ χρηματοδότησε έργα και επενδύσεις στην Κύπρο ύψους €230 εκ. ενώ συνολικά η Τράπεζα έχει παραχωρήσει πιστώσεις στη χώρα μας ύψους €3.9 δις.