You are here

Παρουσίαση Πεπραγμένων της ΑΗΚ για το 2007

05/12/2008 14:02
Στην αιχμή του δόρατος των δραστηριοτήτων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, δεν είναι η αποκόμιση και η συσσώρευση κερδών. Κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ στους σχεδιασμούς της ΑΗΚ, ούτε βέβαια και τώρα. Αντίθετα, η ΑΗΚ κατά πάγιο και διαχρονικό τρόπο, είναι ταγμένη να εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των χιλιάδων πελατών της. Κι΄ αυτό προσπαθεί να το πετυχαίνει μέσα από την ορθόδοξη υλοποίηση του Αναπτυξιακού της προγράμματος. Και το ζητούμενο βεβαίως από την υλοποίηση αυτού του προγράμματος είναι απλά η απρόσκοπτη και αξιόπιστη παροχή του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, για το καλό της οικονομίας του τόπου μας και των πολιτών.

Η εισαγωγική αυτή τοποθέτηση του προέδρου του Δ.Σ της Αρχής Ηλεκτρισμού κ. Χάρη Θράσου κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων του 2007 την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον, έδωσε και το στίγμα της ταυτότητας της ΑΗΚ ως Οργανισμού Δημόσιας Ωφέλειας. Ενός Οργανισμού που για 56 τώρα χρόνια μένει σταθερά αταλάντευτος στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο κ. Θράσου αναφέρθηκε εκτεταμένα στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΑΗΚ και τους άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση στης ΑΗΚ. Ειδική αναφορά έγινε στο πρόβλημα της εξάρτησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα παράγωγα πετρελαίου, τη διαχρονική πολιτική της ΑΗΚ για διατήρηση χαμηλών διατιμήσεων, τη μερισματική πολιτική του κράτους και την άνιση φορολογική μεταχείριση των Ημικρατικών Οργανισμών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο έντιμος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Αντώνης Πασχαλίδης.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός ανέφερε πως το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την ΑΗΚ είναι συνεχές και έντονο και αφορά ποικίλα κεφαλαιώδη ζητήματα, τα οποία επηρεάζουν άμεσα όχι μόνο το μέλλον του Οργανισμού αλλά και τα συμφέροντα των καταναλωτών, της κοινωνίας γενικότερα και της οικονομίας της χώρας.