You are here

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Γιάννη Κυπρή Ο Τεπάρισσος (Μεταμορφώσεις)

19/01/2009 15:04
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 2 Δεκεμβρίου 2008 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Σόλωνα Τριανταφυλλίδη στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Γιάννη Κυπρή Ο Τεπάρισσος (Μεταμορφώσεις), Λευκωσία 2008. Ο Γιάννης Κυπρή είναι Πρώτος Γενικός Διευθυντής του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.

Την ποιητική συλλογή παρουσίασε στο κοινό ο Γιώργος Γεωργής, πρέσβης της κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο οποίος εξήρε το έργο του συγγραφέα. Ο κος Γεωργής παρουσιάζοντας την έκδοση ομολόγησε ότι ενώ είχε υποσχεθεί στο συγγραφέα να μιλήσει για ένα δεκαπεντάλεπτο, με δυσκολία κατάφερε να περιορίσει την παρουσίαση του στη μισή ώρα επειδή τον συνεπήρε. Τέλος ανέφερε ότι αφού τέλειωσε την ανάγνωση των ποιημάτων ένιωσε «Μανδρίτης».

Στην αντιφώνηση του ο κος Κυπρή συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσοι τον τίμησαν το βράδυ της παρουσίασης και αναφέρθηκε στα χρόνια της νιότης του στο χωριό του Μάνδρες και στην Αμμόχωστο και στις εμπειρίες της εισβολής και της επίσκεψης στο χωριό του και στην Αμμόχωστο 30 χρόνια μετά.

Στη συνέχεια απάγγειλε ποιήματά του, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τα βιώματα αυτά.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα με μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Κυπρή από τον Γιώργο Καλογήρου. Έπαιξαν οι καλλιτέχνες Γιώργος Καλογήρου, Δημήτρης Θεοδωράκης, Βαγγέλης Πασχαλίδης και Θάνος Σταυρίδης του μουσικού σχήματος "Ενδοχώρα".

Το βιβλίο διαστάσεων 23x16 εκ., έκτασης 104 σελίδων με 35 έγχρωμες φωτογραφίες, διατίθεται από την Αγορά του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου και από το γραφείο του συγγραφέα (Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης Τράπεζας Κύπρου, γραφείο 267, Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, 2002 Στρόβολος, Λευκωσία, τηλ. 22 122126).

Όλα τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων του Γιάννη Κυπρή Μάνδρες (επανέκδοση 2008) και Τεπάρισσος θα διατεθούν για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη Δημόπουλου, τραυματία σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Μέχρι σήμερα από τις πωλήσεις των βιβλίων για τον σκοπό αυτό έχει εισπραχθεί και κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό ποσό πέραν των ΕΥΡΩ 3000.