You are here

Παρουσίαση του 2ου Κυπρο-Ρωσικού Gala

19/06/2008 14:36
Μετά την τεράστια απήχηση του περυσινού 1ου Κυπρο-Ρωσικού Φιλανθρωπικού Gala, το πρόγραμμα του 2ου Gala παρουσιάστηκε επίσημα σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 18 Ιουνίου στο ARTOS CULTURAL AND RESEARCH FOUNDATION, με την πίστη πως ο νέος αυτός θεσμός θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη σύσφιξη των πολιτιστικών και άλλων διμερών σχέσεων Κύπρου και Ρωσίας. Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Ρωσική εταιρεία ICFI (Cyprus) Limited.


Το 2ο Κύπρο-Ρωσικό Gala θα φιλοξενηθεί και πάλι στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την υψηλή προστασία της Κας Έλσης Χριστόφια, και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, όπως άλλωστε και πέρυσι. Στη συνέντευξη τύπου έγινε αναλυτική παρουσίαση των καλεσμένων μουσικών και μουσικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στη λαμπρή αυτή εκδήλωση.

Τα ονόματα που θα συμμετάσχουν είναι και φέτος το κάθε ένα κορυφαίο στο είδος τους: ο διάσημος βιολονίστας Yuri Bashmet και η διακεκριμένη ορχήστρα Moscow Soloists, o βιρτουόζος τζαζίστας Igor Butman και η μουσική του ομάδα, ο εξαιρετικός πιανίστας Μάριος Παπαδόπουλος, το πρωτοποριακό Ρωσικό ροκ συγκρότημα Mashina Vremeni, η δημοφιλέστατη Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η σοπράνο Ζωή Νικολαΐδου και το φολκ μουσικό σχήμα Russian Song Ensemble.

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται και παρουσιάζεται από την Ensemble Productions Ltd σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2008,στις 8.15 το βράδυ.