You are here

Παρουσίαση του έργου “Οικονομική Αλληλεξάρτηση”

24/06/2009 16:52
Ανακοίνωση Διεξαγωγής Διαγωνισμού για την Εκπόνηση 2 μελετών
που αφορούν την Ε/Κ και Τ/Κ Κοινότητα Τρίτη 30 Ιουνίου 2009, Chateau Status (κοντά στο Λήδρα Πάλας) 10.00 π.μ. Θα ακολουθήσει γεύμα


Στην προσπάθεια προώθησης της επιχειρηματικότητας και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, το ΚΕΒΕ συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών UNDP-ACT “Economic Interdependence”. Οι δραστηριότητες του προγράμματος αυτού ξεκίνησαν τον Απρίλιο 2009 και αναμένεται να συμπληρωθούν τον Ιούλιο 2011.

Οι δραστηριότητες του έργου «Οικονομική Αλληλεξάρτηση» (“Economic Interdependence”) επιχορηγούνται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (Action for Cooperation and Trust in Cyprus) και υλοποιούνται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ). Βασικός στόχος του έργου είναι η προώθηση της οικονομικής αλληλεξάρτησης μεταξύ της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας βοηθώντας τις επιχειρήσεις των δύο κοινοτήτων να ενισχύσουν τις οικονομικές τους σχέσεις. Στα πλαίσια αυτά θα διεξαχθούν 2 μελέτες κτίζοντας πάνω σε σχετικές έρευνες που έχουν ήδη υλοποιηθεί από άλλους οργανισμούς στο παρελθόν, θα διοργανωθούν δικοινοτικές επιχειρηματικές συναντήσεις, θα δοθούν χορηγίες για τη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ, όπως επίσης θα διοργανωθούν κοινές εκδηλώσεις μεταξύ των Επιμελητηρίων των δύο κοινοτήτων για την πληροφόρηση για το καθεστώς του εμπορίου δια μέσου της Πράσινης Γραμμής.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 θα γίνει μια παρουσίαση του εν λόγω έργου στο εστιατόριο Chateau Status κοντά στο Λήδρα Πάλας. Επιπρόσθετα, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την εκπόνηση των δύο μελετών που προνοούνται στα πλαίσια του έργου. Θέμα των μελετών θα είναι η εξέταση της υφιστάμενης οικονομικής αλληλεξάρτησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, η υποβολή εισηγήσεων για ενίσχυση της και η προετοιμασία του πλαισίου για ένα κοινό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 4η Σεπτεμβρίου 2009. Η εκδήλωση της 30ης Ιουνίου 2009 θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα και είναι ανοικτή για το κοινό. Μετά την εκδήλωση θα παρατεθεί γεύμα σε όλους τους παρευρισκομένους. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, κ. Alexander Downer.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και/ή το έργο παρακαλείστε όπως επικοινωνείτε με την κα. Λία Ριρή στο ΚΕΒΕ (τηλ. 22889720, [email protected]).
_