You are here

Παρουσιάστηκε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ το Master Plan του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας

08/11/2021 14:53

Την εκτίμηση ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία της Λάρνακας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα για το ανανεωμένο Master Plan του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd στο Λιμάνι Λάρνακας, ενημερώθηκε για τις υπερσύγχρονες και καινοτόμες υποδομές του έργου, την πορεία των εργασιών, καθώς και τα οφέλη της μεγαλεπήβολης αυτής επένδυσης, η οποία αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην πόλη του Ζήνωνα.

Σε δηλώσεις του, μετά από μία σύντομη ξενάγηση στο χώρο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπέδειξε ότι το κράτος αναμένεται να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, για την από κοινού ανάπτυξη του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας. Το έργο αυτό, είπε χαρακτηριστικά, αποτελεί μαζί με το Αεροδρόμιο τα δύο πιο σημαντικά έργα υποδομής στη χώρα, τα οποία αποδεικνύουν στην πράξη ότι η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να κάνει θαύματα.

Ευχαριστώντας τον κ. Νεοφύτου για την επίσκεψη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd, κ. Πάνος Αλεξάνδρου διαβεβαίωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται ευλαβικά, επιβεβαιώνοντας την άψογη συνεργασία με την κυβέρνηση. Δουλεύουμε πυρετωδώς, υπέδειξε ο κ. Αλεξάνδρου, ώστε την 1η Απριλίου, η Kition Ocean Holdings Ltd να αναλάβει την πλήρη διαχείριση του Λιμανιού και της Μαρίνας, με στόχο να αρχίσουν άμεσα τα έργα και οι μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά.

Παρών στη ξενάγηση και ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ο οποίος ανέφερε ότι το ανανεωμένο Master Plan του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων της πόλης, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στις εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την επένδυση.

Παράλληλα απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, υπέδειξε ότι είναι σημαντικό να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, και να αποφευχθεί η γραφειοκρατία, ώστε η Κύπρος ολόκληρη να αποκτήσει ένα έργο το οποίο, όπως είπε, θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 120 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι η από κοινού ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 φάσεις, σε βάθος χρόνου δωδεκαετίας, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της Λάρνακας και μετατρέποντας την σε μια σύγχρονη και ασφαλή ευρωπαϊκή πόλη.