You are here

Passat CC: H Δυναμικότητα συναντά την τελειότητα.

15/07/2008 15:13
Το Passat CC είναι μία Cross over αντίληψη η οποία συνδυάζει την άνεση μίας λιμουζίνας με την σπορ εμφάνιση ενός Coupe.

Το νέο Volkswagen είναι φύσει διαφορετικό. Μολονότι όντας κουπέ, έχει τέσσερεις θύρες. Είναι εξαιρετικά αναπαυτικό, και ξεχειλίζει από δύναμη. Το δε εσωτερικό του είναι άκρως σπορτίφ αλλά και συνάμα ευρύχωρο.
Το Passat CC συνδυάζει την υψηλή καθημερινή πρακτικότητα με την δυναμική και απολαυστική οδήγηση.

Το εντελώς επανασχεδιασμένο αμάξωμα του Passat CC κόβει την ανάσα με τις λείες γραμμές του, ενώ η μεγάλη κλίση της οροφής, τα έντονα «νεύρα» στις πόρτες και στα φτερά, και η γυάλινη οροφή τονίζουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του.
Το κλασικό Passat, αυτοκίνητο με πολλές περγαμηνές, αποτέλεσε τη βάση για το πρώτο τετράθυρο κουπέ της Volkswagen. Το Passat CC διαθέτει κινητήρα τεχνολογίας FSI (118 kW / 160 PS μέχρι 220 kW / 300 PS), ενώ καινοτομεί με το σύστημα Lane Assist το οποίο προστατεύει τον οδηγό από λανθασμένη επιλογή του για αλλαγή λωρίδας. Το Dynamic Drive Control, σύστημα που ρυθμίζει την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου και τον τρόπο οδήγησης, είναι αυτό που επέτρεψε στους κατασκευαστές να παντρέψουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του κουπέ με την άνεση του σεντάν.

Η Βόρειος Αμερική, η Δυτική Ευρώπη και η Ιαπωνία αποτελούν τις κύριες αγορές για το Passat . Το Passat CC, κατασκευασμένο στο εργοστάσιο Emden στη Γερμανία, θα λανσαριστεί καταρχήν στην αγορά της Ευρώπης κατά το δεύτερο τρίμηνο, στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά το τέταρτο τρίμηνο και έπειτα στην Ιαπωνία.

Στην Κύπρο αναμένεται να φθάσει μέσα Ιουλίου.