You are here

ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Ήπια δημοσιογραφική πέννα στα τουριστικά προβλήματα

13/07/2009 13:51
Παρέμβαση ΠΑΣΥΔΙΞΕ στην επικαιρότητα

Εκφράζουμε την απαρέσκεια μας για των συχνών, αρνητικής διάθεσης και περιεχομένου, ρεπορτάζ με αναφορά στις όποιες συνθήκες ή άλλα τουριστικού ενδιαφέροντος δρώμενα των τελευταίων εβδομάδων.

Η Κύπρος είναι πολύ μικρή σε μέγεθος και αποστάσεις και δεν δικαιολογείται η επιλεκτική υπερβολική ανάδειξη παροδικών ή περιστασιακών φαινομένων σε βάρος της μιας ή της άλλης περιοχής μας.

Δεν καταλογίζουμε σε κανένα πρόθεση να αναδείξει ή να θάψει το ένα ή το άλλο θέρετρο. Ζητούμε όμως να αφεθούν οι καταναλωτές χωρίς αγκυλώσεις των προτιμήσεων τους και χωρίς ψυχολογικούς εκφοβισμούς να επιλέξουν το μέρος που προτιμούν για τις διακοπές τους.

Καλούμε τους αρμοδίους να παρέμβουν για να αναστραφεί το κλίμα αμφιβολίας προς συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας, που αποτελεί και αμφισβήτηση των θεσμών του ιδίου μας του κράτους. Καλούνται επίσης οι τοπικοί άρχοντες των υπό αμφισβήτηση περιοχών να δράσουν επιτέλους καθησυχαστικά με σωστή πολιτική προβολής.

Καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε παγκύπρια συλλογικά με σωστή πολιτική μέσων και προβολής, τα όποια ζητήματα αναφύονται από καιρού εις καιρό και που θέτουν σε κίνδυνο την ποιοτική εικόνα του κυπριακού τουρισμού στην ολότητα του.

Αναγνωρίζουμε στον καθένα να εκφράζει την άποψη του. Καλούμε να επιδεικνύεται λιγότερη αρνητική διάθεση και ηπιότερη δημοσιογραφική πέννα σε περιστασιακά περιθωριακά φαινόμενα όποτε αυτά παρουσιάζονται, είτε αυτό συμβαίνει στην Πάφο, είτε στην Αγία Νάπα είτε οπουδήποτε αλλού. Η δημοσιογραφία τρόμου βλάπτει σοβαρά την εθνική οικονομία μας. Σε αντίθεση, η ήπια εποικοδομητική βοηθά να ξεπερνάμε τις κακοτοπιές.