You are here

ΠΑΣΥΞΙΔΕ: Άμεση υλοποίηση μέτρων για αναστροφή κλίματος και διαφύλαξη θέσεων εργασίας

14/01/2009 14:33
Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ υποστηρίζει και στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται για αναστροφή ή περιορισμό των παρενεργειών της απελπιστικής πορείας της τουριστικής οικονομίας. Ως άμεσα ενδιαφερόμενοι ζητούμε επίσπευση της υλοποίησης των όσων έχουν εξαγγελθεί. Εμείς με την σειρά μας θα συνδράμουμε στην αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων αυτών.

Επικροτούμε την κινητικότητα των συσκέψεων των ομάδων διαχείρισης κρίσεων, παρόλο που ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε εκ τω έσω.

Ο σύνδεσμος μας θεωρεί ότι η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχτεί σε τρεις βασικούς άξονες.
(α) Την άμεση αναστροφή του κλίματος και της ψυχολογίας στην βιομηχανία, (β) Την άμεση υλοποίηση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν και
(γ) το κυριότερο, να τεθούν εντός του τρέχοντος έτους σε τροχιά υλοποίησης τα έργα εμπλουτισμού της ευρύτερης υποδομής, και να τύχουν εφαρμογής επαρκή κίνητρα απόσυρσης ή αναβάθμισης της βιομηχανίας.

Παράλληλα καλούμε την συνδικαλιστική ηγεσία να επιδείξει την απαιτούμενη κατανόηση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία και να μείνει μακρά από άκαιρες διεκδικήσεις. Στόχος όλων μας είναι η διαφύλαξη και η αποφυγή περαιτέρω συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας.