You are here

Πετυχημένη Εμπορική Αποστολή ΚΕΒΕ στη Συρία

03/09/2009 16:05
Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και τον Κυπρο-Συριακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο που ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ οργάνωσε επιχειρηματική αποστολή στη Συρία από 30 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2009 παράλληλα με την επίσκεψη του Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Της επιχειρηματικής αποστολής ηγήθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας κ. Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης.

Η επιχειρηματική αποστολή είχε επαφές με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Συρίας Dr. Abdullah Dardari, τον Υπουργό Οικονομικών και Εμπορίου Dr. Amor Husni Lutfi , τον Υπουργό Τουρισμού Dr. Saadalla Agha Al Qlaa καθώς επίσης και με τα αντίστοιχα Επιμελητήρια της Δαμασκού.

Η αποστολή ήταν ιδιαίτερα επιτυχής αφού πέραν των ιδιωτικών επαφών και συνεργασιών που είχαν οι επιχειρηματίες σε επίσημο επίπεδο συζητήθηκαν θέματα συνδυασμένου τουρισμού από Ανατολή προς Κύπρο και Μέση Ανατολή, ευκαιριών επενδύσεων κυπρίων επιχειρηματιών στη Συρία με βάση τα νέα κίνητρα της Συριακής κυβέρνησης, ανάληψης μεγάλων έργων υποδομής από κυπριακές εργοληπτικές εταιρείες, ως και συνεργασίες (joint ventures) μεταξύ Κυπριακών και Συριακών επιχειρήσεων στον τομέα της Τεχνολογίας.

Το ΚΕΒΕ θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Πρέσβη της Κύπρου στη Συρία κ. Ευστάθιο Ορφανίδη για την εξαιρετικά επιτυχημένη οργάνωση των επαφών της κυπριακής αποστολής.