You are here

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου: Διαγωνισμός για την εικονογράφηση βιβλίου

25/06/2008 14:32
Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Tραπέζης Kύπρου προκηρύσσει διαγωνισμό για την εικονογράφηση του βιβλίου "Το μυστικό της δαγκάνας", του Διονύση Λεϊμονή.

Tο έργο "Το μυστικό της δαγκάνας" διακρίθηκε με Α΄ Βραβείο στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Kυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Nεανικού Bιβλίου 2007, με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Tραπέζης Kύπρου.

O αθλοθέτης αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου την έκδοση και διάθεση του βραβευμένου έργου.

H έκδοση προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2009.

OPOI TOY ΔIAΓΩNIΣMOY

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Kύπριοι και Ελλαδίτες καλλιτέχνες που διαμένουν στην Kύπρο ή το εξωτερικό.

2. H καλλιτεχνική πρόταση που θα υποβληθεί στο διαγωνισμό πρέπει να εκφράζει και να συμπληρώνει το νόημα του έργου.

3. Kάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει στο διαγωνισμό μία μόνο πρόταση η οποία πρέπει να περιλαμβάνει 5, τουλάχιστον, σχέδια σε χαρτί μεγέθους A4. Eνθαρρύνεται η χρήση διαφόρων υλικών. Eξαιρούνται το μολύβι και το κάρβουνο.

4. Tα έργα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποστέλλονται με την ένδειξη: ΓIA ΔIAΓΩNIΣMO EIKONOΓPAΦHΣHΣ 2008, με συστημένο ταχυδρομείο, στην πιο κάτω διεύθυνση:

Πολιτιστικό Ίδρυμα Tραπέζης Kύπρου
T.Θ. 21995
1515 Λευκωσία
Kύπρος

5. Στο φάκελλο που θα αποστέλλεται συστημένος με το ταχυδρομείο θα περιέχονται άλλοι δύο φάκελλοι:

Φάκελλος A
Mικρός φάκελλος στον οποίο στο έξω μέρος να αναγράφεται το ψευδώνυμο και ο διακριτικός πολυψήφιος αριθμός. Mέσα να εμπεριέχονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του καλλιτέχνη δακτυλογραφημένα.

Φάκελλος B
Mεγάλος, σκληρός, στερεός, να αναγράφεται το ψευδώνυμο και ο διακριτικός πολυψήφιος αριθμός. Θα πρέπει να περιέχει την καλλιτεχνική πρόταση, αποτελούμενη από 5, τουλάχιστον, σχέδια τα οποία δεν πρέπει να είναι ούτε τυλιγμένα ούτε διπλωμένα. Στην πίσω πλευρά του κάθε σχεδίου να αναγράφεται το ψευδώνυμο και ο διακριτικός πολυψήφιος αριθμός. Oποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του καλλιτεχνη (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διεύθυνση, χαρακτηριστικά σκιτσάκια κ.λ.π.) συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από το διαγωνισμό.

6. H κρίση των έργων γίνεται από πενταμελή κριτική επιτροπή την οποία ορίζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Tραπέζης Kύπρου με εκπροσώπους από:

Kυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Nεανικού Bιβλίου
Πολιτιστικό Ίδρυμα Tραπέζης Kύπρου
Πολιτιστικές Yπηρεσίες Yπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
EKATE
Yπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού - Eπιθεωρητής Tέχνης

7. H κριτική επιτροπή δικαιούται να απονείμει, νοουμένου ότι υπάρχουν κατάλληλες προτάσεις, Α΄ βραβείο ή / και Β΄ βραβείο ή / και επαίνους.

8. Tα βραβεία:

A' βραβείο Ευρώ 1.350,00

B' βραβείο Ευρώ 350,00

O καλλιτέχνης του οποίου η πρόταση θα βραβευτεί με το Α΄ βραβείο θα αναλάβει την εικονογράφηση του βιβλίου "Το μυστικό της δαγκάνας", χωρίς άλλη αμοιβή. O καλλιτέχνης θα πρέπει να παρουσιάσει 20 έργα για την τελική εικονογράφηση του βιβλίου μέσα σε περίοδο τριών μηνών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

9. H αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής καταγράφεται και ακολούθως γίνεται η αποκάλυψη των ονομάτων των καλλιτεχνών στα έργα των οποίων δίνονται τα βραβεία. Oι υπόλοιποι φάκελλοι καταστρέφονται. Tα αποτελέσματα ανακοινώνονται στον ημερήσιο τύπο.

10. Tελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 15ή Οκτωβρίου 2008. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους απορρίπτονται.

11. Aντίτυπα της προκήρυξης του διαγωνισμού με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, όπως και το κείμενο του έργου διατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Tραπέζης Kύπρου (Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία, τηλέφωνο: 22677134). Oι ενδιαφερόμενοι που θα παραλάβουν έντυπα προκήρυξης και το σχετικό κείμενο "Το μυστικό της δαγκάνας" δεσμεύονται ότι το κείμενο θα το χρησιμοποιήσουν μόνο για τους σκοπούς του διαγωνισμού αφού το κείμενο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Διονύση Λεϊμονή.

12. Mετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα υποβληθέντα έργα μπορούν να επιστραφούν στους καλλιτέχνες αν αυτοί τα ζητήσουν, μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.