You are here

PricewaterhouseCoopers: Ημέρα Αιμοδοσίας - Ημέρα Ζωής

16/12/2007 13:29
Μια από τις καθιερωμένες πλέον πρωτοβουλίες των PricewaterhouseCoopers είναι και ο ετήσιος θεσμός της "Ημέρας Αιμοδοσίας" στα γραφεία τους σ' όλη την Κύπρο.

Στις 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ομαδική αιμοδοσία στα γραφεία τους στη Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, και στο αντίστοιχο Νοσοκομείο της Λάρνακας.
Ο Υπουργός Υγείας, κος Κώστας Καδής, που παρευρέθηκε στην αιμοδοσία που έγινε στο γραφείο της Λευκωσίας, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε : "Η εθελοντική αιμοδοσία δείχνει την ευαισθησία του κάθε ανθρώπου και είναι μια προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπο". Ο κ. Υπουργός συγχάρηκε τους PricewaterhouseCoopers και τους ανθρώπους τους για την προσφορά τους και όπως είπε χαρακτηριστικά : "Η επάρκεια αποθεμάτων στις Τράπεζες Αίματος στηρίζεται καθαρά στον εθελοντισμό. Έτσι φωτεινά παραδείγματα όπως είναι το δικό σας σήμερα, είναι παραδείγματα προς μίμηση και από άλλους οργανισμούς" .

Ο κ. Φειδίας Πηλείδης, Ανώτερος Εκτελεστικός Σύμβουλος των PricewaterhouseCoopers, ευχαριστώντας τον Υπουργό Υγείας για την παρουσία του στην εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Πρόκληση για κάθε σύγχρονη κοινωνία, αποτελεί το επίπεδο και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Και προς την κατεύθυνση αυτή, πρέπει να συμβάλουμε όλοι: πολιτεία, οργανισμοί και ατομικά, ο καθένας μας, με τις δικές του δυνάμεις.
Για τους ανθρώπους μας, ο επαγγελματισμός συμπορεύεται με την κοινωνική ευαισθησία. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε, προσφέροντας τη στήριξή μας όπου υπάρχει ανάγκη μέσω εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής. Σε τομείς όπως η Υγεία, το Περιβάλλον, η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός. Ενδεικτικά στο σημείο αυτό, θέλω να σας αναφέρω ότι οι άνθρωποι των PwC, σε παγκόσμιο επίπεδο, προσέφεραν σε εθελοντισμό 217,600 ώρες για το έτος 2007. Επίσης ο οργανισμός μας πρόσφερε για κοινωφελείς σκοπούς, σε παγκόσμια βάση, το ποσό των 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η προσφορά αίματος, είναι προσφορά ζωής. Κάποιοι από εμάς την έχουν ανάγκη. Στους PwC αισθανόμαστε χρέος μας να τους στηρίξουμε.

Ευχαριστούμε όλους τους 115 αιμοδότες συναδέλφους από τα γραφεία μας σ' όλες τις πόλεις, καθώς και τους συνεργάτες μας από την Abacus και τους πελάτες μας από τη Eurobank και τη Unicroft που στηρίζουν με τη συμμετοχή τους την προσπάθειά μας. Επίσης ευχαριστούμε τις ομάδες αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου για τη βοήθεια και τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Τους ευχόμαστε δύναμη και επιτυχία στο έργο που επιτελούν".