You are here

Πρόγραμμα επιτάχυνσης προσφέρει χρηματοδότηση μέχρι και €20.000 σε νεοφυείς επιχειρήσεις

31/03/2021 09:38

Λήξη Προθεσμίας αιτήσεων: 26 Απριλίου 2021

Η Chrysalis LEAP ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής αιτήσεων του ανανεωμένου προγράμματος επιτάχυνσης του ΕΙΤ- Climate-KIC, το οποίο απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις που εστιάζουν στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης και της διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής.

Ο νέος επιταχυντής φέρει το όνομα MED Clim Accelerator και απευθύνεται ειδικά σε νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ξεπεράσει το στάδιο της ιδέας και προχωρούν στην πραγματοποίηση των πρώτων τους πωλήσεων, καθώς, επίσης, και στην εξεύρεση πιθανών επενδυτών.

O MED Clim Accelerator αποτελείται από μια κοινοπραξία 3 χωρών εταίρων του EIT, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση ενός κοινού επιταχυντή. Στόχος της κοινοπραξίας είναι να δημιουργήσει ένα περιφερειακό οικοσύστημα επιτάχυνσης, το οποίο θα εξυπηρετεί νεοφυείς επιχειρήσεις στην περιοχή της Μεσογείου και να γίνει μια γέφυρα μεταξύ της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Νότιας Ευρώπης

Η Chrysalis LEAP,ο πρώτος επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών στην Κύπρο, είναι ο υπεύθυνος οργανισμός για την υλοποίηση του προγράμματος στην Κύπρο και ένας από τους 3 εταίρους του EIT Climate-KIC στην Κύπρο, μιας από τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), το ευρωπαϊκό όργανο υπεύθυνο για τη δημιουργία βιώσιμης ευρωπαϊκής ανάπτυξης που παράλληλα ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος,πέραν της οικονομικής στήριξης, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν λαμβάνουν κορυφαίου επιπέδου εκπαίδευση τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό από εκπαιδευτές με πολυετή πείρα, καθώς και εντατική και συνεχή καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Η εκπαίδευση θα σχεδιαστεί ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κάθε εταιρία και θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη και επικύρωση του επιχειρηματικού μοντέλου, θέματα Χρηματοοικονομικού & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού καθώς και πρόσβαση σε επενδυτές και επενδυτικά προγράμματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει μέχρι και στις 20.000 ευρώ, ανάλογα με το στάδιο ωρίμανσης στο οποίο βρίσκεται η κάθε επιχείρηση, και παρέχεται στους συμμετέχοντες χωρίς να χρειάζεται να παραχωρήσουν οποιοδήποτε μερίδιο στην επιχείρησή τους. 

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν και οι επιχειρήσεις που θα κριθούν επιλέξιμες θα κληθούν να παρουσιάσουν την εταιρία τους ενώπιον κριτικής επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από ειδικούς τόσο από την Κύπρο όσο και το εξωτερικό, με πολυετή εμπειρία σε επιχειρηματικά θέματα.

Η διαδικασία αίτησης μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας του MED Clim Accelerator (https://medclimaccelerator.com/about/apply-now/) καθώς και μέσω των λογαριασμών της Chrysalis LEAP στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων λήγει στις 26 Απριλίου.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα στην Κύπρο στηρίζουν οι PwC Κύπρου και η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected]