You are here

Προσήλωση στην ενίσχυσης κρουαζιέρας επαναβεβαιώνει η DP World Limassol

28/09/2020 22:23

Την προσήλωση της στην ενίσχυση του κλάδου των κρουαζιέρων της χώρας επαναβεβαιώνει η διαχειρίστρια εταιρεία του Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων και του Επιβατικού Τερματικού στο λιμάνι Λεμεσού, DP World Limassol.Την ίδια ώρα η Celestyal Cruises ανακοινώνει την πρώτη της κρουαζιέρα για τη νέα σεζόν, που θα περιλαμβάνει και το λιμάνι Λεμεσού.
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, η DP World Limassol αναφέρει πως το φετινό θέμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) «Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη», έχει ως στόχο να αναδείξει τη συμβολή του κλάδου ως μοχλού ανάπτυξης για τις αγροτικές κοινότητες.
 
«Το φετινό θέμα, ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμα της DP World Limassol να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού ως κύριο περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας και εμπορικό κόμβο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας», προστίθεται.  
 
Σε δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, ανέφερε ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται φέτος σε μία περίοδο κατά την οποία οι χώρες ανά την υφήλιο καταβάλλουν προσπάθειες, εν μέσω της πανδημίας, για να ανακάμψουν το συντομότερο».
 
Δεδομένου πως η Κύπρος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, πρόσθεσε, χρειάζεται να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου και σημείωσε πως, «κλειδί σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να αποτελέσει η προσέλκυση εξειδικευμένων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός».
 
Ο κ.Abdulla δήλωσε πως, η «Κύπρος βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση να μπορεί να εξυπηρετήσει κρουαζιερόπλοια μεγάλου και μικρού μεγέθους, που κάνουν στάση σε λιμάνια και τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αγροτικές κοινότητες με πλούσια κουλτούρα και σημαντικά ιστορικά μνημεία.
 
Οι εκδρομές που διοργανώνουν οι εταιρείες κρουαζιέρας, συνέχισε, παρέχουν στους τουρίστες την ευκαιρία να επισκεφθούν μέρη που ενδεχομένως να μην  επισκέπτονταν ποτέ, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις τοπικές οικονομίες των ορεινών κοινοτήτων αλλά και της υπαίθρου.
 
«Συνάπτοντας συνεργασίες με γειτονικές χώρες της περιοχής, πιστεύουμε πως το λιμάνι Λεμεσού διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να καταστεί κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη τόσο για τις αστικές όσο και για τις αγροτικές περιοχές της χώρας», κατέληξε στη δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol.

Σε μια άλλη εξέλιξη και μετά από τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία για τις κρουαζιέρες, η Celestyal Cruises ανακοίνωσε πως το λιμάνι της Λεμεσού (με δυνατότητα επιβίβασης) περιλαμβάνεται στο πρώτο της δρομολόγιο για τη σεζόν του 2021, που θα πραγματοποιηθεί με τη νέα της ναυαρχίδα, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Experience.
 
Το πρώτο δρομολόγιό του για τη νέα σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου, με κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Τρεις Ήπειροι» από τον Πειραιά, με προσεγγίσεις στην Ελλάδα (Ρόδο), το Κουσάντασι (Έφεσος), το Ισραήλ (Άσντοντ), την Αίγυπτο (Πόρτ Σάιντ) και την Κύπρο (Λεμεσός).  
 
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση, το κρουαζιερόπλοιο θα προσεγγίσει το λιμάνι της Λεμεσού  στις 10,17,24 Μαρτίου, 24 Νοεμβρίου και 1,8,15,22 Δεκεμβρίου 2021.