You are here

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο Κέντρο Καινοτομίας IDEA μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2020

29/01/2020 17:25

Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA, το μεγαλύτερο μη-κερδοσκοπικό κέντρο καινοτομίας ολοκληρωμένης επιχειρηματικής στήριξης, δέχεται νέες αιτήσεις από φιλόδοξους επιχειρηματίες που επιθυμούν να μετατρέψουν την καινοτόμο ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση – startup.

Μέχρι στιγμής, το Κέντρο έχει στηρίξει 48 νεοφυείς επιχειρήσεις, έχει δημιουργήσει περισσότερες από 70 θέσεις εργασίας και παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό, στηρίζοντας την αναβάθμιση της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο καινοτομίας. Επίσης, υλοποιεί τη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και συμβάλλει στην καλλιέργεια κουλτούρας αφιλοκερδούς προσφοράς (‘givingback’) στον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.

Το IDEAέχει βραβευθεί από το EuropeanCommissionως το καλύτερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 29 χώρες για την προώθηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων. Έχει επίσης βραβευθεί στα CyprusResponsibleBusinessAwards με το Χρυσό Βραβείο για «Αριστεία στη Συνεργασία» και το Αργυρό στο «CauseAdvocacy».

Το Κέντρο παρέχει, για εννέα μήνες, στα startups που φιλοξενεί:

  • Ολοκληρωμένη πρακτική εκπαίδευση (training) για τη δημιουργία επιχείρησης
  • Αρχικό κεφάλαιο (seedcapital) ύψους €12,000
  • Καθοδήγηση (Mentoring) από καταξιωμένους επιχειρηματίες ποικίλων τομέων
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επιχειρηματικά, νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ και τεχνολογίας (ICT)
  • Δωρεάν χρήση εξοπλισμένων γραφειακών εγκαταστάσεων
  • Επιχειρηματικές ευκαιρίες και επαφή με επιχειρηματίες του κλάδου τους
  • Δικτύωση με άτομα-κλειδιά και πρόσβαση σε επενδυτές
  • Καθοδήγηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το IDEA αποκτά 5% μετοχικό κεφάλαιο στην κάθε εταιρεία, με στόχο τη συνέχιση τής στήριξης νεαρών επιχειρηματιών στους επόμενους κύκλους.

Το Κέντρο στηρίζεται από την Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της επένδυσής της στη στήριξη της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ψηφιοποίησης στην Κύπρο, με οικονομικούς και κυρίως με ανθρώπινους πόρους, προσδίδοντάς της ηγετικό ρόλο στον τομέα.

Τέλος, απολαμβάνει τη στήριξη άλλων σημαντικών εταίρων όπως η CYTA, Innovation-LeoBurnet, LellosP. DemetriadesLawOffice, Deloitte, KinisisVentures, OEB και άλλοι.

Για όρους και αιτήσεις στο www.ideacy.net&f: ideacy.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 22 128259 / 22 128261 ή στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected]

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020.