You are here

Πρώτη επίσημη για IBC SOLAR AE

09/12/2007 15:04
Τελέστηκαν στην Αθήνα τα εγκαίνια της IBC SOLAR Α.Ε., μιας κοινοπραξίας της IBC SOLAR A.G. με την Ν.Π. Λανίτης και την ENfoton Solar, και με στόχο να κατακτήσει κυρίαρχη θέση στην Ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Grecotel Cape Sounio παρευρέθηκαν διάφοροι πελάτες, εξουσιοδοτημένοι διανομείς, συνεργάτες της εταιρείας καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Η αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές. Στόχος είναι μέχρι το 2020 να έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος τουλάχιστον 700 MW ηλεκτρικής ενέργειας, στόχος ο οποίος προωθείται μέσω προοδευτικών κυβερνητικών σχεδίων παροχής χορηγιών για ανάπτυξη επενδύσεων στον τομέα της παραγωγής και χρήσης ηλιακής ενέργειας.

Το συγκρότημα εταιρειών Ν.Π. Λανίτης έχει επενδύσει και στην Κύπρο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας μέσω μιας κοινοπραξίας με την ENfoton Solar (την πρώτη και μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Κύπρο), για την δημιουργία της Lanitis Solar.