You are here

Πρωτιά πωλήσεων στην Ευρώπη για την Volkswagen εμπορικά

21/03/2008 14:38
Η Volkswagen κατέκτησε την πρώτη θέση των πωλήσεων εμπορικών αυτοκινήτων στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και στην Ελβετία, για το 2007. Με συνολικές πωλήσεις που έφθασαν τις 311.594 μονάδες το γερμανικό εργοστάσιο κέρδισε μερίδιο αγοράς το εντυπωσιακό 14,6%, κάνοντας έτσι την Volkswagen την πιο επιτυχημένη εταιρεία στον ΕΟΧ. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Volkswagen για πρώτη φορά κατάκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των ελαφρών εμπορικών μέχρι και τους 5 τόνους.
Η πρώτη θέση προέρχεται από σημαντική αύξηση των πωλήσεων κατά 5,9% ή 294.346 οχήματα. Όπως εξήγησε ο Stephan Schaller, Ανώτατος Εκτελεστικός Αξιωματούχος Εμπορικών Οχημάτων της Volkswagen, "η επιτυχία των μοντέλων μας δείχνει ότι οι πελάτες μας συνεχίζουν να εναποθέτουν την εμπιστοσύνη τους στην υψηλή ποιότητα και στην τεχνολογική και οικονομική προστιθέμενη αξία των εμπορικών αυτοκινήτων, σαν κινητήριας δύναμης των επιχειρήσεων".
Αιχμή του δόρατος για το 2007 και κορυφαίο στις πωλήσεις μοντέλο ήταν για μια ακόμη φορά το αποτελεσματικό και αξιόπιστο Τ5 Transporter, το οποίο πέτυχε ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς που έφτασε το 23,2%. Ταυτόχρονα με ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 14,7% η σειρά του Caddy πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία του, ενώ το Crafter από την πλευρά του, πέτυχε ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 5.7%.
Σημαντική αύξηση των πωλήσεων σημειώθηκε σε όλες τις αγορές του ΕΟΧ, αλλά κυρίως στην Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Σουηδία, την Ιταλία, την Πολωνία και τη Γαλλία, καθώς και σε αγορές τη ανατολικής Ευρώπης.
"Είμαστε πολύ ευτυχείς, που καταφέραμε να πετύχουμε τόσο εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την αποδοχή των εμπορικών Volkswagen από τους πελάτες μας στις χώρες του ΕΟΧ", δήλωσε ο Harald Schomburg, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για τα εμπορικά οχήματα της Volkswagen και πρόσθεσε: " Αυτό αποτελεί κίνητρο για μας να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα παραγωγής και διανομής για να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες των πελατών μας, κατά τρόπο που να μας τοποθετεί ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τον ανταγωνισμό. Αναμένουμε ότι η πρόσφατη παρουσίαση του Caddy Maxi και η ενισχυμένη παραγωγή του Crafter θα μας επιτρέψουν να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα".