You are here

Το πρώτο πρόγραμμα προ-επιτάχυνσης για την παρουσίαση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης στην Κύπρο

11/05/2021 11:23

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και τη μεγιστοποίηση της επιρροής καινοτόμων νέων από ολόκληρο το νησί, οι οποίοι έχουν μια νέα ιδέα ή ένα startup που σχετίζεται με την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας πρόκλησης.

Το The Base by CyprusInno έχει ανακοινώσει την πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για το πρώτο της SDG Innovation Pre-Accelerator Programme, ένα υβριδικό ζωντανό και εικονικό πρόγραμμα προ-επιτάχυνσης που χρησιμοποιεί μια μεικτή μεθοδολογία, η οποία περιλαμβάνει την ιδεολογία, τον επιχειρηματικό προγραμματισμό, την προώθηση, τη δικτύωση και την καθοδήγηση, για την ενδυνάμωση καινοτόμων νέων στον κοινωνικό τομέα από ολόκληρη την Κύπρο για την αντιμετώπιση προκλήσεων σε όλο το νησί που σχετίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ, ή SDG).

Οι καινοτόμοι νέοι στον κοινωνικό τομέα, ηλικίας 18-35 ετών, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, σε οποιοδήποτε στάδιο κι αν βρίσκεται η επιχείρησή τους, είτε έχουν μια νέα ιδέα, είτε τρέχουν ήδη μια νεοφυή επιχείρηση (startup). Όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν από μια κριτική επιτροπή ενδιαφερόμενων φορέων και οι νεοφυείς επιχειρήσεις, οι ιδέες ή οι επιχειρηματίες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα ενημερωθούν στα τέλη Μαΐου για την αποδοχή τους στο bootcamp του Ιουνίου.  Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.

Το SDG Innovation Pre-Accelerator  Programme θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα στάδια:

  • ΣΤΑΔΙΟ 1: IDEATHON (Μαραθώνιος ιδεών) (ΑΠΡΙΛΙΟΣ / ΜΑΪΟΣ) - Οι ομάδες καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους για την αντιμετώπιση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).
  • ΣΤΑΔΙΟ 2: EVALUATION (Αξιολόγηση) (ΜΑΪΟΣ) - Μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει όλες τις υποβληθείσες ιδέες και θα παρέχει εποικοδομητική κριτική. Οι ομάδες με τις ιδέες που θα πληρούν τα κριτήρια αποδοχής στο πρόγραμμα (κατόπιν αξιολόγησης βάσει υλοποιησιμότητας, επίλυσης προβλημάτων, καινοτόμου σκέψης, ποιότητας κ.λπ.) θα κληθούν να παρακολουθήσουν το bootcamp.
  • ΣΤΑΔΙΟ 3: WEEKEND BOOTCAMP (Bootcamp Σαββατοκύριακου) (ΙΟΥΝΙΟΣ) - Οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα συμμετάσχουν σε ένα διήμερο bootcamp προπόνησης και προώθησης, όπου θα εργαστούν σε ένα καμβά επιχειρηματικού μοντέλου και στην προώθησή του. Οι ομάδες θα ανατίθενται επίσης σε ειδικούς μέντορες.
  • ΣΤΑΔΙΟ 4: ONGOING SUPPORT (Συνεχής υποστήριξη) (ΙΟΥΛΙΟΣ και μετά) - Υποστήριξη στα επόμενα βήματα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, σε μορφή ελεύθερου γραφείου/χώρου συνεργασίας co-working και υποστήριξη από τη CyprusInno, καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης και διασύνδεσης με σχετικούς φορείς.

Οι αιτήσεις είναι ήδη ανοιχτές μέσω διαδικτύου, στο https://cyprusinno.com/sdg-innovation/ και η προθεσμία για υποβολή αίτησης λήγει την Κυριακή, 23 Μαΐου στις 11:59 ώρα Κύπρου.

Το SDG Innovation Pre-Accelerator Programme οργανώνεται από το The Base by CyprusInno και υποστηρίζεται από την UNFICYP. 

The Base by CyprusInno - Ποιοί είμαστε;

Το The Base by CyprusInno, το πρώτο Social Impact Generator™ (Σύστημα Κοινωνικής Επίδρασης) στον κόσμο, συνδυάζει τα στοιχεία ενός κοινού χώρου εργασίας (co-working), επιταχυντή/εκκολαπτηρίου, κέντρου καινοτομίας, χώρου συσκέψεων/γραφείων και στούντιο πολυμέσων, και βρίσκεται στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας στην Κύπρο. Το Social Impact Generator™ είναι ένας διαρκώς εξελισσόμενος χώρος πολλαπλών σκοπών που επιτρέπει τη συν-δημιουργία κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου σε διάφορους τομείς, ενώνοντας τόσο τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα, καθώς και την κοινωνία, μέσω μιας υβριδικής πλατφόρμας ψηφιακών και υλικών εργαλείων.

Επικοινωνία:  [email protected]

Facebook:   https://www.facebook.com/thebasecy   
Instagram:   https://www.instagram.com/thebasecy/