You are here

Το πρώτο Συνέδριο του TECHISLAND στο πλαίσιο του REFLECT FESTIVAL είναι γεγονός!

20/10/2021 10:12
  • Εντυπωσιακό καλωσόρισμα του Techisland με πλέον των 200 συμμετεχόντων και 30 ομιλητές!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συνέδριο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Techisland, με τη συμμετοχή 30 διακεκριμένων ομιλητών και με πλέον των 200 συμμετεχόντων.

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, το Συνέδριο έτυχε θερμής αποδοχής από διακεκριμένους επιχειρηματίες, κυβερνητικούς, αλλά και από το ευρύτερο οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας της Κύπρου.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου στη Λεμεσό, στο πλαισιο του Reflect Festival. Διακεκριμένοι ομιλητές από διάφορες χώρες, επιχειρηματίες και ηγέτες της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να επικεντρωθούν και να συζητήσουν θέματα όπως είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η οικονομική διπλωματία, η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, η δημιουργία και η ανάπτυξη ενός τεχνοοικονομικού οικοσυστήματος, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και ιδιαίτερα της Κύπρου.

Το Techisland τίμησαν με την παρουσία τους ανάμεσα σε άλλους ομιλητές, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κόκκινος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας της Ελλάδος, κ. Δήμας, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Oren Anolik, ο Πρέσβης της Σλοβακίας στην Κύπρο, κ. Jan Skoda, ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κύπρου, κ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος, καθώς και διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από το χώρο της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της οικονομίας και της τεχνολογίας.

Το Συνέδριο ακολούθησε ειδική εκδήλωση κατά την οποία, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να διευρύνουν περαιτέρω τις επαφές τους, συναντώντας εξέχουσες προσωπικότητες της Κύπρου, της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Το Techisland είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, του οποίου βασική αποστολή είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης του οικοσυστήματος της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο. Ως η ενιαία φωνή του ΤΠΕ και ο κορυφαίος Οργανισμός Τεχνολογίας στην Κύπρο, με περισσότερες από 137 εταιρείες μέλη, με 7000 εργαζόμενους διαφόρων εθνικοτήτων και από 9 διαφορετικούς τομείς της τεχνολογίας, το Techisland στοχεύει να θέσει τα θεμέλια και την υποδομή που θα επιτρέψουν στην Κύπρο, όχι μόνο να θεωρείται, αλλά και να ανακηρυχθεί σε Κέντρο Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Οικονομικής Ανάπτυξης, το οποίο θα προσελκύσει ηγέτες και τεχνογνωσία από ολόκληρο τον κόσμο.