You are here

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ECO-INNOVATION" ΤΗΣ Ε.Ε.: €28 εκ. για χρηματοδότηση των καλύτερων προγραμμάτων οικο-καινοτομίας

13/06/2008 14:04
H πρωτοβουλία "ECO-INNOVATION" προκηρύσσεται στα πλαίσια του Προγράμματος "Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία" του 1ου Προγράμματος Πλαισίου της Ε.Ε. για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP) 2007-2013. Η 1η Πρόσκληση για Υποβολή Προτάσεων, η οποία ανακοινώθηκε στις 21 Απριλίου 2008 και έχει ως καταληκτική ημερομηνία την 11η Σεπτεμβρίου 2008, απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις, οι οποίες ασχολούνται ή επιθυμούν να εμπλακούν σε δραστηριότητες ανάπτυξης οικο-καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών, διαδικασιών παραγωγής και επιχειρηματικών μεθόδων διοίκησης που αποσκοπούν στην αποτροπή ή τη μείωση των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, ή που συνεισφέρουν στη βελτιστοποίηση της χρήσης ενεργειακών πόρων.
Η επεξεργασία αποβλήτων, η ανακύκλωση, η διαχείριση πόρων, τα καθαρότερα κτήρια, οι πράσινες συμβάσεις, είναι μερικά από τα πολλά παραδείγματα οικο-καινοτόμων λύσεων που στοχεύουν ενδεχομένως στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

Απώτερος σκοπός του Προγράμματος είναι η υποστήριξη των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση των εμποδίων που συναντούν στην προσπάθειά τους να εισάγουν τα προϊόντα αυτά στην αγορά και να τα μετατρέψουν σε μελλοντικές επιχειρηματικές επιτυχίες.

O συνολικός προϋπολογισμός της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 28 εκατ. Ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη Ιστοσελίδα του Προγράμματος: http://ec.europa.eu/environment/etap/ecoinnovation/index_en.htm
Για το σκοπό αυτό το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για την 1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων της Πρωτοβουλίας "ECO-INNOVATION" της Ε.Ε. Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008, στις 09:30 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριών του Συμβουλίου Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης (ισόγειο κτιρίου γωνία Απελλή και Νιρβάνα, Άγιοι Ομολογητές).


Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο εκπρόσωπος του Executive Agency for Competitiveness and Innovation της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Θεόδωρος Στάικος.
Για εξασφάλιση συμμετοχής στην ενημερωτική ημερίδα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη Δήλωση Συμμετοχής που επισυνάπτεται και να την αποστείλουν στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail: [email protected]) ή μέσω τηλεομοιότυπου (22 205001), μέχρι την Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008.