You are here

PwC Κύπρου: Εγκαινιάζει το πρόγραμμα “Scale-up” για νεοφυείς επιχειρήσεις

17/09/2021 11:33

Στόχος του “Scale-up" είναι να συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των νεοφυών επιχειρήσεων

Με στόχο να συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των νεοφυών επιχειρήσεων, η PwC Κύπρου εγκαινιάζει το πρόγραμμα “Scale-up”. Η επίσημη έναρξη του πρώτου κύκλου του προγράμματος  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, με την παρουσίαση των διαφόρων ενοτήτων του προγράμματος στις τέσσερις νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει σε νεοφυείς επιχειρήσεις τις υπηρεσίες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και εξειδικευμένα εργαστήρια, η πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο γνώσης των εμπειρογνωμόνων της PwC αλλά και στο εξωτερικό δίκτυο του οργανισμού, το οποίο περιλαμβάνει υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, δυνητικούς  πελάτες και συνεργάτες.

Το πρόγραμμα διάρκειας δέκα εβδομάδων θα παρέχει στους συμμετέχοντες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων όπως οι πωλήσεις, η τοποθέτηση στην αγορά και η άντληση ρευστότητας.

Οι τέσσερις νεοσύστατες επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα τομέων δραστηριοποίησης:

GLOBAL AQUA NORMA: Εφηύρε μια επαναστατική τεχνολογία η οποία αφαλατώνει και καθαρίζει το νερό με βιώσιμο τρόπο, χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων, εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

FORNELIA: Σχεδιάζει, παράγει και εμπορεύεται ηλιακούς φούρνους υψηλής απόδοσης.

ARIA: Χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να διαχειρίζεται θέματα που αφορούν την υγεία του με πλήρη ιδιωτικότητα, ασφάλεια αλλά και εύκολη και κοινή χρήση των ιατρικών αρχείων του. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσω της ενοποίησης της εφαρμογής με τα συστήματα των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

BLEND: Μια εφαρμογή διαχείρισης προσωπικού που βοηθά τους διευθυντές σε εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία να οργανώνονται και να επικοινωνούν με την ομάδα τους. Ο έξυπνος αλγόριθμός της μπορεί να δημιουργεί εβδομαδιαία προγράμματα σε δευτερόλεπτα, ενώ η λειτουργία διαχείρισης δραστηριοτήτων μπορεί να αναθέσει αυτόματα λίστες εργασιών στο σωστό άτομο τη σωστή στιγμή.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες στο “Scale-up”, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε επιπρόσθετα προγράμματα του δικτύου της PwC τα οποία στηρίζουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, να αναπτύξουν περαιτέρω τις υπηρεσίες και το δίκτυό τους, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευχέρεια να αξιοποιήσουν νέες χρηματοδοτήσεις και επαφές με επενδυτές.

Ο Βασίλειος Βραχίμης, Συνέταιρος της PwC Κύπρου, υπεύθυνος του προγράμματος “Scale-up”, έστειλε το μήνυμα πως «η PwC στηρίζει διαχρονικά την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες συμπεριλαμβανομένης της σύναψης στρατηγικών συνεργασιών με επιχειρηματικούς και ακαδημαϊκούς φορείς». Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του για το “Scale Up” «το νέο μας πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικής κοινότητας, να επιταχύνει την πρόοδο και την καινοτομία αλλά και να βοηθήσει τις νέες εταιρείες να προετοιμαστούν για τις μελλοντικές προκλήσεις».