You are here

PwC Κύπρου - Παρουσιάσεις Καριέρας & ‘GalaDinner’ στο Λονδίνο

12/12/2019 17:07

Μεταξύ 11 και 22 Νοεμβρίου, η PwC Κύπρου πραγματοποίησε μια σειρά από παρουσιάσεις για ευκαιρίες καριέρας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Μελανίδης, Επιχειρησιακός Διευθυντής του Tμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, συνοδευόμενος από νεαρούς επαγγελματίες που εργάζονται στις Ελεγκτικές, Συμβουλευτικές και Φορολογικές & Νομικές Υπηρεσίες του οργανισμού, είχε την ευκαιρία να συναντήσει ταλαντούχους φοιτητές από όλους τους κλάδους σπουδών στα Πανεπιστήμια Κύπρου, LSE, Bath, Reading, Cambridge, Bristol, Nottingham, Warwick, Manchester, Leeds, Leicester, και Lancaster. Στόχος των παρουσιάσεων ήταν η ενημέρωση των Κύπριων φοιτητών όσον αφορά τις  ευκαιρίες καριέραςστην PwC Κύπρου, καθώς και τα πλήρως επιχορηγημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει ο οργανισμός. Επιπλέον, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα «Καθημερινής Ευελιξίας», τις μορφές τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στην PwC, το πρόγραμμα «Ψηφιακής Αναβάθμισης Δεξιοτήτων», την πρωτοβουλία «BeWell, WorkWell», για τα «Προγράμματα Καλοκαιρινής Πρακτικής Άσκησης», και άλλα.

Το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου, η PwC Κύπρου φιλοξένησε στο Λονδίνο το ετήσιο ‘GalaDinner’ για 70 Κύπριους και Κύπριες επαγγελματίες που εργάζονται  σε επαγγελματικούς οργανισμούς στη Βρετανική πρωτεύουσα, όπως ελεγκτικούς οίκους, επενδυτικές τράπεζες, και δικηγορικά γραφεία. Παρών στο δείπνο ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου, κος Ευγένιος Ευγενίου, ο οποίος έκανε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με τίτλο «Leading the Future».

Μεταξύ άλλων, ο κος Ευγενίου, μίλησε για τη νέα πρωτοβουλία του παγκόσμιου δικτύου της PwC«New World. NewSkills», η οποία στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των 276.000 ανθρώπων της PwC σε όλο τον κόσμο και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την καλύτερη υποστήριξη των πελατών και των κοινοτήτων του οργανισμού. Σε τοπικό επίπεδο, η PwC Κύπρου δεσμεύεται να επενδύσει 2 εκατομμύρια ευρώ, εντός των επόμενων τεσσάρων χρόνων, σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη διάδοση της ψηφιακής γνώσης και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων που απαιτούνται στην ψηφιακή εποχή.

Σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες προσλήψεων του οργανισμού, η κα Άννα Λοΐζου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της PwC Κύπρου, δήλωσε ότι "ο οργανισμός μας πιστεύει στους νέους, στο ταλέντο και στις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτουν και επενδύει στο μέλλον, μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης νέων πτυχιούχων πάνω σε συνεχή βάση».

Κατά τη διάρκεια του περασμένου οικονομικού έτους που έληξε στις 30 Ιουνίου 2019, η PwC Κύπρου προσέλαβε περισσότερους από 190 νέους επαγγελματίες, εκ των οποίων οι 178 είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PwC Κύπρου παραμένει ένας από τους λίγους οργανισμούς παγκοσμίως που κατέχει τη διεθνούς κύρους πιστοποίηση ‘Investors in PeoplePlatinum’ στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού.