You are here

PwC Κύπρου: Συνέδριο για την προώθηση της ένταξης και της ποικιλομορφίας στον χώρο εργασίας

19/11/2021 10:22

Στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε να οικοδομήσουν μια πολυμορφική και υποστηρικτική εταιρική κουλτούρα

H προώθηση της ποικιλομορφίας, της ισότητας και της ένταξης στον χώρο της εργασίας ήταν το αντικείμενο του συνεδρίου, υπό τον τίτλο “Accelerating the Pace of Change: Diversity, Equity & Inclusion”, που διοργάνωσε την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021, η PwC Κύπρου. Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο της διαχρονικής επιδίωξης του οργανισμού για την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς. Στόχος του συνεδρίου ήταν η ουσιώδης στήριξη των κυπριακών επιχειρήσεων, ώστε να χτίσουν μια πολυμορφική και δεκτική εταιρική κουλτούρα στην οποία όλα τα άτομα θα νιώθουν ελεύθερα, θα είναι αυθεντικά και θα αξιοποιούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν τοποθετήσεις από την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, την ιδρυτική συνεταίρο της Harneys Cyprus, Έμιλυ Γιολίτη, τον σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα πολυπολιτισμικότητας, αποδοχής και σεβασμού στη διαφορετικότητα, Κώστα Γαβριηλίδη και τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της FxPro, Μαρτίνο Δημοσθένους. Παρεμβάσεις έγιναν επίσης από την Επικεφαλής για θέματα διαφορετικότητας, ένταξης και ευημερίας της PwC Αυστραλίας, Julie McKay, καθώς επίσης και τον πρώην Συνέταιρο της PwC Γαλλίας, Tarique Shakir-Khalil ο οποίος μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία όσον αφορά το μεγάλωμα ενός ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιού.

Σε δηλώσεις της η κ. Κλειώ Παπαδοπούλου, Συνέταιρος και Υπεύθυνη για θέματα Ένταξης και Διαφορετικότητας της PwC Κύπρου, τόνισε ότι «τα τελευταία 8 χρόνια έχουμε εφαρμόσει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ένταξης και ποικιλομορφίας στην PwC και αισθάνομαι πραγματικά περήφανη για τη σημαντική πρόοδο που έχουμε πετύχει. Για να μπορέσουν όλα τα άτομα να έχουν ίδιες ευκαιρίες θα πρέπει να υπάρχει δίκαιη στήριξη και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε μεθοδικά».

Αξίζει να σημειωθεί πως η PwC Κύπρου διατηρεί ισορροπημένη εκπροσώπηση των δύο φύλων στο εργατικό δυναμικό της, ενώ εργοδοτεί προσωπικό από 26 διαφορετικές εθνικότητες. Ο οργανισμός είναι ενεργό μέλος του Shine, του προγράμματος στήριξης και ένταξης ατόμων με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις (ΛΟΑΤ+), ενώ τα δύο τελευταία χρόνια συμμετέχει στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Pride Week της PwC.

Παράλληλα, η PwC Κύπρου παρέχει στήριξη και εργαλεία στους πελάτες της για να διαμορφώσουν το δικό τους πρόγραμμα ένταξης και ποικιλομορφίας, με απώτερο στόχο τη δημιουργία εργασιακού περιβάλλοντος που να προάγει την ψυχολογική ασφάλεια και την αίσθηση του ανήκειν. Το τμήμα του Inclusion & Diversity Consulting της PwC Κύπρου ήδη εκπονεί τέτοια προγράμματα, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη, με σκοπό να κινητοποιήσει τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην αλλαγή και στην οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας. Παρόμοιες πρωτοβουλίες επιφέρουν τεράστια οφέλη για τους ίδιους τους οργανισμούς, βελτιώνοντας από τη μια το εργασιακό περιβάλλον, στοιχείο που λειτουργεί ως πόλος έλξης προσοντούχου και αξιόλογου εργατικού δυναμικού, ενώ παράλληλα οδηγεί και σε αυξημένα κέρδη.