You are here

PwC: Υπέγραψε και στηρίζει τη Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου

26/01/2022 15:52

Η κοινωνική υπευθυνότητα βρίσκεται στο επίκεντρο, με στόχο το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ένταξη στους χώρους εργασίας

Η PwC Κύπρου προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στη βάση της Χάρτας Διαφορετικότητας Κύπρου, σε μια κίνηση που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο οργανισμός  προς επίτευξη του διαχρονικού στόχου του για διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ένταξη.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας των

Χαρτών Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2010. Αποτελεί πρωτοπόρο εγχείρημα, το οποίο προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες, οδηγίες και στήριξη, καθώς και ένα δυναμικό δίκτυο σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενθαρρύνοντας εταιρείες και φορείς στην Κύπρο να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν συμπεριληπτικές πολιτικές στον χώρο εργασίας. Πρόκειται δηλαδή για ένα πολύτιμο εργαλείο στο πλαίσιο της προσπάθειας για καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της ισότητας στην εργασία.

Η προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης στον χώρο εργασίας αποτελεί κορυφαία επιχειρηματική προτεραιότητα της PwC Κύπρου. Ενδεικτικά, τα τελευταία οκτώ χρόνια, ο οργανισμός εφαρμόζει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα προς αυτή την κατεύθυνση. Διαχρονική επιδίωξη του οργανισμού είναι η συμβολή του στην οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Για τον σκοπό αυτό, η PwC Κύπρου παρέχει στήριξη και τα απαραίτητα εργαλεία στους πελάτες της για να διαμορφώσουν το δικό τους πρόγραμμα ένταξης και ποικιλομορφίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η PwC Κύπρου διατηρεί ισορροπημένη εκπροσώπηση των δύο φύλων στο εργατικό δυναμικό της, ενώ εργοδοτεί προσωπικό από 26 διαφορετικές εθνικότητες. Ο οργανισμός είναι ενεργό μέλος του Shine, του εσωτερικού προγράμματος στήριξης και ένταξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων , ενώ τα τρία τελευταία χρόνια συμμετέχει στην διοργάνωση του EMEA Pride Week της PwC.

Σε δηλώσεις της η κ. Κλειώ Παπαδοπούλου, Συνέταιρος και Υπεύθυνη για θέματα Ένταξης και Διαφορετικότητας της PwC Κύπρου, τόνισε ότι «ο οργανισμός θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες όπως η Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου, ενώ εργάζεται μεθοδικά με απώτερο στόχο όλα τα άτομα να έχουν ίσες ευκαιρίες και δίκαιη στήριξη».