You are here

QS World University Rankings 2022: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στα 440 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο

10/06/2021 07:18

Σημαντική αναγνώριση για την αριστεία του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί το γεγονός ότι για δεύτερη διαδοχική χρονιά  συμπεριλαμβάνεται στον Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της Quacquarelli Symonds, QS World University Rankings. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μοναδικό κυπριακό Πανεπιστήμιο που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια και κατατάσσεται πλέον στην 440η θέση παγκοσμίως, βελτιώνοντας τη θέση του συγκριτικά με την περσινή χρονιά κατά 37 θέσεις. 

Η έκδοση της κατάταξης πανεπιστημίων QS World University Rankings δημοσιεύεται κάθε χρόνο και θεωρείται ως μια από τις τρείς πιο αναγνωρίσιμες λίστες κατάταξης πανεπιστημίων, μαζί με την κατάταξη «Academic Ranking of World Universities» και το Times Higher Education World University Rankings.

Ο Διεθνής Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS – QS World University Rankings, κατατάσσει τα 1.300 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο ενώ φέτος αξιολογήθηκαν περισσότερα από 5.500 πανεπιστήμια από 80 χώρες. Για τις κατατάξεις της QS λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές και ερευνητές των αξιολογούμενων πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με την άποψη περισσότερων από 40.000 διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο, με τη συμμετοχή πάνω από 80.000 ακαδημαϊκών.

Σε δήλωσή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης αναφερόμενος στην

αξιόλογη αυτή κατάταξη, σημείωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται στη λίστα με τα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως και αναδεικνύει την αριστεία του Ιδρύματος σε διεθνές επίπεδο. «Οι συνεχόμενες αναγνωρίσεις από διεθνείς οργανισμούς τεκμηριώνουν την αριστεία και την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης και της ακαδημαϊκής έρευνας αιχμής που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου» τόνισε ο Πρύτανης, ευχαριστώντας ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Πηγή: https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2022