You are here

Ronald McDonald House Charities: Μαζί, Κρατάμε τις Οικογένειες Μαζί. Μαζί, Μπορούμε Περισσότερα!

25/11/2021 14:23

Πιστεύουμε ότι το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού είναι η ομορφότερη εικόνα στον κόσμο. Είμαστε το Ronald McDonald House Κύπρου – και μαζί μπορούμε να χαρίσουμε περισσότερα χαμόγελα σε παιδιά και στις οικογένειές τους!

Το Ronald McDonald House Κύπρου είναι παράρτημα του Ronald McDonald House Charities® (RMHC®), ενός μη κερδοσκοπικού, φιλανθρωπικού οργανισμού που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 63 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο!

Το Όραμα & η Δράση μας

Όραμα του οργανισμού είναι να βοηθά οικογένειες παιδιών που νοσούν να εξασφαλίσουν ιατρική φροντίδα και να παραμείνουν μαζί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, παρέχοντάς τους δωρεάν φιλοξενία και φαγητό στους ξενώνες που διαθέτει

Αυτή τη στιγμή, έχουμε οργανώσει περισσότερες από 685 φιλανθρωπικές δράσεις σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας στέγη και υποστήριξη σε 1,4 εκατομμύρια οικογένειες με τη βοήθεια 136.000 και πλέον εθελοντών! Tο 2014, στην οικογένεια των Ronald McDonald House Charities προστέθηκε και η Κύπρος (RMHC® Κύπρου), αναλαμβάνοντας σημαντικές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλη τη νήσο.

Γιατί «Οικογένεια» Σημαίνει «Μαζί»

Τα Ronald McDonald Houses παρέχουν ένα ζεστό, άνετο και φιλόξενο χώρο σε οικογένειες που πρέπει να μείνουν μαζί κατά τη διάρκεια της θεραπείας και της νοσηλείας ενός παιδιού.

Για μας, το «σπίτι» μιας οικογένειας δεν είναι οι τέσσερις τοίχοι ενός κτιρίου. «Σπίτι» είναι ο χώρος που εμπνέει ασφάλεια και στοργή σε μια οικογένεια. Και θέλουμε να προσφέρουμε ένα τέτοιο «σπίτι» σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, στηρίζοντάς τες πρακτικά και συναισθηματικά στη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής τους.

Οι ξενώνες μας βρίσκονται πάντοτε σε πολύ κοντινή απόσταση από μεγάλα νοσοκομεία, διαθέτοντας άνετα δωμάτια, δωρεάν διαμονή και σπιτικό φαγητό. Απαλύνουμε έτσι σημαντικά το άγχος και την αγωνία των γονέων, και μειώνουμε σημαντικά τα έξοδά τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στη φροντίδα του παιδιού που νοσεί, καθώς και των υπόλοιπων παιδιών τους.

Έρευνες έχουν αποκαλύψει, επίσης, πόσο βοηθά το ίδιο το παιδί η αίσθηση ότι η οικογένειά του παραμένει κοντά του κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Οι γονείς αγχώνονται και κουράζονται λιγότερο, επικοινωνούν καλύτερα με το ιατρικό προσωπικό και έχουν περισσότερο χρόνο για τη φροντίδα των παιδιών τους, καθώς δεν χρειάζεται να ασχολούνται με τα καθημερινά ψώνια, το μαγείρεμα και το καθάρισμα. Παράλληλα, βοηθούμε τα άλλα παιδιά της οικογένειας να απασχολούνται δημιουργικά, με ευχάριστους χώρους μελέτης και παιχνιδιού και δωρεάν διαδίκτυο.

Ως αποτέλεσμα, είναι κάπως πιο εύκολο για την οικογένεια να υπομείνει αυτή την επώδυνη περίοδο, αλλά και να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τη θεραπεία, διατηρώντας τις ισορροπίες της.

Σύντομα ο πρώτος ξενώνας Ronald McDonald House στην Κύπρο θα ανοίξει τις πόρτες του, βοηθώντας οικογένειες να βγουν δυνατότερες από τη δοκιμασία τους· γιατί «οικογένεια» σημαίνει «μαζί»!

Γίνετε κι εσείς μέρος της δικής μας οικογένειας!

Στηρίξτε την Προσπάθειά μας

Η γενναιοδωρία σας μπορεί να μας βοηθήσει να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερες οικογένειες που το ’χουν ανάγκη!

Παρότι βοηθούμε ήδη εκατομμύρια οικογένειες, υπάρχουν πολλές τις οποίες δεν μπορούμε ακόμη να στηρίξουμε λόγω έλλειψης χώρου και πόρων. Η συνεισφορά σας μπορεί να μας βοηθήσει!

Για μας, δεν υπάρχει «μικρή» ή «μεγάλη» συνεισφορά. Καθεμιά είναι πολύτιμη! Εξάλλου, οι μεγάλες αλλαγές έρχονται μέσα από μικρές, καθημερινές πράξεις αγάπης, φροντίδας και αλληλεγγύης.

Πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε;

Κάντε μια δωρεά στα ειδικά κουτιά RMHC που βρίσκονται τοποθετημένα στα εστιατόρια McDonald’s™ στην Κύπρο, καθώς και με απευθείας συνεισφορές στον οργανισμό μας. Σε ορισμένα εστιατόρια έχουν μάλιστα εγκατασταθεί οθόνες αυτοεξυπηρέτησης που σας επιτρέπουν να επιλέξετε εύκολα και διακριτικά το ποσό που θέλετε να δωρίσετε!

Δωρίστε καινούρια παιχνίδια, παιδικά βιβλία και αντικείμενα απασχόλησης για να εξοπλίσουμε τους χώρους παιχνιδιού και δραστηριότητας του ξενώνα μας!

Γίνετε εθελοντής στον οργανισμό μας και βοηθήστε μας με τον χρόνο και τις δυνάμεις σε δράσεις που οργανώνουμε!

Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Ronald McDonald House Charities® Κύπρου και ελάτε να δώσουμε χαμόγελο και ελπίδα σε παιδιά και γονείς που το έχουν ανάγκη!