You are here

SAP, ο καλύτερος εργοδότης σε Ινδία, Κίνα, Μεξικό και Ευρώπη

05/08/2008 14:27
Ο Οργανισμός με συνεχείς διακρίσεις στην παγκόσμια αγορά

5 Αυγούστου 2008 – Η SAP AG συνεχίζει να διακρίνεται ως ο καλύτερος εργοδότης σε Ινδία, Κίνα, Μεξικό και Ευρώπη. Στις αρχές αυτού του έτους η SAP πέτυχε αντίστοιχες διακρίσεις στην Γερμανία και την Ιαπωνία ως ο οργανισμός που προσφέρει μια πολλά υποσχόμενη επαγγελματική καριέρα, καθιερώνοντας την έτσι ως τον καλύτερο εργοδότη στην παγκόσμια αγορά.

Στην Ινδία, η SAP για ακόμη μια φορά έλαβε από το ινστιτούτο ‘Great Place to Work Institute’, τη διάκριση για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον ‘Best Workplaces’. Σύμφωνα με την έρευνα “Best Workplaces in India” για το 2008, η SAP Labs India συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 50 πρώτες εταιρείες με τον καλύτερο χώρο εργασίας στη χώρα, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, και ανάμεσα στους 5 καλύτερους εργοδότες στο χώρο της τεχνολογίας της πληροφορικής στην κατηγορία λογισμικού (software IT).

Στην Κίνα, στην απονομή των βραβείων “Top Chinese IT Employers of 2007”,η SAP τιμήθηκε με την διάκριση ‘IT Industry Employer of Choice’. Η απονομή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των πρωτοπόρων εκδόσεων πληροφορικής ‘China Information World’ και της εταιρείας συμβούλων CCID Consulting και είναι το πρώτο βραβείο του είδους για την κινέζικη βιομηχανία της τεχνολογίας της πληροφορικής (ΙΤ).

Στις ΗΠΑ, στο κατάλογο των πιο επιθυμητών για εργοδότηση εταιρειών “The Companies Everybody Wants to Work For” η SAP Μεξικού κέρδισε τη τιμητική διάκριση “Super Enterprise” καταλαμβάνοντας την 22η θέση στην γενική κατάταξη και την 4η στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορικής (ΙΤ & Services Segment).

Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στην Ευρώπη, η SAP έλαβε την 16η θέση με αποτέλεσμα να καθιερωθεί ως μία από τις “50 Best Large Workplaces in Europe to Work for” σύμφωνα με το ινστιτούτο ‘Great Place to Work Institute’. Απόγειο της ευρωπαϊκής αναγνώρισης για την SAP είναι η επιτυχία της, για τέταρτη συνεχή χρονιά, να αναγνωριστεί ως ο κορυφαίος εργοδότης στη Γερμανία ‘Germany’s Best Employer’ στην κατηγορία των εταιρειών που απασχολούν περισσότερους από 5000 εργαζόμενους. Επίσης στις αρχές του έτους, για δεύτερη φορά, η SAP Ιαπωνίας κατατάγηκε ανάμεσα στις 20 καλύτερες εταιρείες.

Με βάση τις έρευνες που έγιναν ανάμεσα στο προσωπικό της, τα υψηλά ποσοστά απόδοσης που κατέλαβε η SAP, απέδειξαν τη συνεχή προσήλωση της εταιρείας στην διαχείριση του υφιστάμενου προσωπικού αλλά και στην προσέλκυση νέων ταλέντων. Η προσωπική ευθύνη των εργαζομένων για επίτευξη της καλύτερης δυνατής καθοδήγησης του πελάτη, η συνεχής ενημέρωση για καινοτομία και ποιότητα, καθώς και η δέσμευση για παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων είναι μερικοί από τους καθοριστικούς παράγοντες που καθιστούν την SAP ως τον ιδανικό εργασιακό χώρο.

Ο Claus E. Heinrich, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της SAP AG, ανέφερε: «Οι ταλαντούχοι εργαζόμενοι του σήμερα, αναμένουν ένα ανάλογο εργασιακό περιβάλλον. Τα μέλη της ομάδας μας τυγχάνουν υψηλής εκτίμησης παγκοσμίως και μας τιμά το γεγονός ότι με την σειρά μας αναγνωριζόμαστε ως ο εργοδότης της προτίμησης τους. Η συνεισφορά μέσα από την διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει το προσωπικό μας, συνεχίζει να καθοδηγεί την καινοτομία και το επιχειρηματικό πνεύμα που διακρίνει τη SAP ως οργανισμό».
Ως παγκόσμιος ηγέτης, πρωτοπόρος σε καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορικής, η SAP επενδύει στο προσωπικό της προσφέροντας, σε παγκόσμιο επίπεδο, μια ποικιλία προγραμμάτων για προσωπική ανάπτυξη και επιμόρφωση. Η βιβλιοθήκη “Skills on Demand”, παρέχει στους εργαζόμενους πρόσβαση σε περισσότερα από 13,000 ηλεκτρονικά προγράμματα εκμάθησης, και ανάπτυξης δεξιοτήτων, βιβλία, προγράμματα προσομοίωσης και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία βοηθούν τους εργαζόμενους να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. Το 2007, η SAP εισήγαγε το κέντρο επιτυχημένης σταδιοδρομίας (Career Success Center), ένα παγκόσμιο κέντρο που επιτρέπει στους εργαζομένους να προγραμματίσουν, να διαχειριστούν και να αναπτύξουν την σταδιοδρομία τους βασιζόμενοι στις ανάγκες του οργανισμού. Επιπλέον, εισήχθηκε η πρωτοβουλία SAP Inspire, με στόχο την παρότρυνση των εργαζομένων να μετατρέπουν τις δημιουργικές τους ιδέες σε επιχειρηματικές επιτυχίες.