You are here

Σε υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας προχώρησαν ΠΟΒΕΚ και ΓΣΕΒΕΕ

30/07/2021 21:33

Σε υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας προχώρησαν Παγκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ) και Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΓΣΕΒΕΕ στην Κύπρο το τριήμερο 26, 27 και 28 Ιουλίου.
 
Ανακοίνωση της ΠΟΒΕΚ αναφέρει ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας έχει διάρκεια πέντε έτη και μεταξύ άλλων προνοεί «τη συνεργασία για την ανάπτυξη προγραμμάτων δια βίου μάθησης,  σε θεματικά αντικείμενα και πεδία που θα ορισθούν από κοινού και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με φορείς του εξωτερικού και ενώσεις φορέων καινοτομίας σχετικά με τα κοινά αντικείμενα των δύο φορέων».
 
Προνοεί, επίσης, «την διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, συμποσίων, σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δράσεων και η σύμπραξη για την υποβολή προτάσεων σε προγράμματα (εθνικά και ευρωπαϊκά).

Βάσει του πρωτοκόλλου συστήνονται «ομάδες εργασίας για τη διαμόρφωση προτάσεων με στόχο τη μετατροπή των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτόμες προτάσεις και εφαρμογές για τα μέλη των δύο φορέων και γενικότερα για τις ΜμΕ».
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «κοινό όραμα των δυο μεγαλύτερων επαγγελματικών συνδικαλιστικών φορέων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο είναι η αμοιβαία επωφελής και πολυεπίπεδη συνεργασία με στόχους τον εκσυγχρονισμό, τη σύγχρονη κατάρτιση, την μετάβαση στην ψηφιακή, ηλεκτρονική εποχή και τεχνολογική αναβάθμιση, για να αντιμετωπίσουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τις προκλήσεις του ανταγωνισμού και της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης».
 
Η αντιπροσωπεία από την Ελλάδα συναντήθηκε και με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου με την οποία «έγινε μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών αναφορικά με τα μέτρα που λήφθηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο προς αντιμετώπιση των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών από την πανδημία».
 
Παράλληλα, διεξήχθη  «συζήτηση για τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα που υλοποιούνται στις δυο χώρες, η αξιοποίηση κεφαλαίων και πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η ενδυνάμωση και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας σε όλους τους τομείς προς αμοιβαίο όφελος των δυο χωρών».