You are here

Το SEAT Alhambra κατακτά τον τίτλο του καλύτερου πολυχρηστικού στα φετινά βραβεία What Car?

02/02/2011 12:54
Με το δεξί μπήκε στη νέα χρονιά η SEAT, αφού το ολοκαίνουργιο της Alhambra βραβεύτηκε απο το έγκυρο περιοδικό What Car? με τον τίτλο του καλύτερου πολυχρηστικού.

Το εύελικτο επταθέσιο πήρε τη διάκριση αυτή κατα τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο φημισμένο ξενοδοχείο Grosvenor House του Λονδίνου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Peter Wyhinny, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε πανευτυχής: «Η αναγνώριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την προσωπική μου άποψη, ότι δηλαδή το νέο Alhambra είναι με διαφορά το πιο ελκυστικό πολυχρηστικό».

Η κριτική επιτροπή του What Car? αφού απένειμε τα εύσημα στο Alhambra στάθηκε ιδιαίτερα στην ευρυχωρία του οσον αφορά τους χώρους των επιβατών καθώς και το χώρο αποσκευών, τα έξυπνα χαρακτηριστικά και την οδηγική απόλαυση.

Απο τον περασμένο Νοέμβριο που διατέθηκε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, το κομψότατο Alhambra κερδίζει ολοένα και περισσότερα τις εντυπώσεις καθώς και το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Τα ετήσια βραβεία What Car? καθιερώθηκαν πριν απο 30 χρόνια και σήμερα θεωρούνται απο τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο της Αυτοκίνησης.

Σχολιάζοντας την επιτυχία του Alhambra, ο Steve Fowler, αρχισυντάκτης του περιοδικού What Car? δήλωσε: «Το νέο SEAT Alhambra είναι πράγματι ένα ιδιοφυές στη σύλληψη όχημα. Μας εντυπωσίασε τόσο η ευρυχωρία όσο και τα έξυπνα του χαρακτηριστικά, όπως τα πτυσσόμενα καθίσματα και οι συρόμενες πόρτες».

Και πρόσθεσε: «Αυτό όμως που ξεχώρισε για μας ήταν η άνεση και η φινέτσα καθώς και η αίσθηση στο τιμόνι ότι πρόκειται για μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο».

Διατίθεται είτε με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης ή με πετρέλαιο ενώ και στις δυο περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί με 6τάχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο DSG, που προσφέρει επιπρόσθετα τη δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας μέσω κομβίων στο τιμόνι.

Η σειρά Alhambra περιλαμβάνει τις εκδόσεις Entry, Reference και Style. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει συρόμενες πίσω πόρτες (με επιλογή για ηλεκτρικό χειρισμό), σύστημα Stop/Start και Ανάκτηση Ενέργειας Πέδησης, Bluetooth και σύνδεση hands-free, σύστημα κλιματισμού με τρεις βαθμίδες και αισθητήρες στάθμευσης μπρος και πίσω.

Περνώντας στην έκδοση Style, διαθέτει αρκετό βασικό εξοπλισμό και προαιρετικό όπως: αυτόματοι φανοί και αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, αυτόματη μετρίαση φωτισμού στο κάτοπτρο, ζάντες 17" από κράμα αλουμινίου, σύστημα High Beam Assist, cruise control, και πολλά άλλα.