You are here

SFS: Με στέρεες βάσεις και νέα στρατηγική στη δεύτερη 20ετία

02/06/2008 13:36
Χριστόδουλος Έλληνας:

• Εδώ και 20 χρόνια και με απόλυτη αίσθηση ευθύνης ο Όμιλος SFS επενδύει σταθερά και με συνέπεια για το κοινό όφελος

• Με αφοσίωση, συνέπεια και σκληρή δουλειά όλων των στελεχών του Ομίλου, πετύχαμε το 2007 εξαιρετικά αποτελέσματα

• Είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι για την πορεία του Ομίλου, παρά τις αντίξοες συνθήκες στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον


Τους άξονες της νέας στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου SFS, αλλά και τις σημαντικές επιτυχίες του τόσο στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, όσο και κατά την 20ετή παρουσία του στα οικονομικά πράγματα του τόπου, ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Ομίλου Χριστόδουλος Έλληνας μιλώντας ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης. «Ο Όμιλός μας έχει πλέον τις στέρεες βάσεις στις οποίες θα στηριχθεί, για την υλοποίηση της νέας στρατηγικής του πορείας, που τον φέρνει να υλοποιεί ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για σημαντική αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του».

• Ο Όμιλος τροχοδρόμησε κατά το 2007 την έξοδο του από άμεσες επενδύσεις στον τομέα της Ναυτιλίας, οι οποίες υλοποιήθηκαν στους πρώτους μήνες του 2008, με σκοπό την συμμετοχή του στο υπό ίδρυση SFS Ocean Challenge Shipping Fund ύψους $200 εκατ.

• Ο Όμιλος προχώρησε στη δημιουργία της SFS Ledra Properties Ltd, μιας εταιρείας που θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη γης και ακινήτων στη Λευκωσία. Η εταιρεία με κεφάλαια €100 εκατ. θα εισαχθεί στο ΧΑΚ. Προχώρησε ταυτόχρονα στην γεωγραφική διασπορά στον τομέα ακινήτων, βάζοντας τις βάσεις για επέκταση των εργασιών σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως Ουκρανία, Ρωσία κλπ.

• Στον τομέα των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, στόχος μας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση, μέσω της παροχής έξυπνων, πρωτοποριακών και ευέλικτων υπηρεσιών σε ξένους και κύπριους πελάτες.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του 2007, ο κ. Έλληνας υπέδειξε ότι «η αφοσίωση, η συνέπεια και η σκληρή δουλειά όλων των στελεχών του Ομίλου, επέφερε το 2007 εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν ξεπεράσει τους αρχικούς αλλά και τους αναθεωρημένους μας στόχους».

Τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους σημείωσαν αύξηση 120% ενώ ο στόχος για σημαντική ενδυνάμωση του ισολογισμού έχει επιτευχθεί με την αύξηση του Ολικού Ιδίων Κεφαλαίων μετόχων της εταιρείας στα €114 εκατ. από €64 εκατ., Ταυτόχρονα ο συνολικός καθαρός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε στα €78,6 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου 2007 σε σχέση με €116,4 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου 2006.

Όσον αφορά το 2008, ο Πρόεδρος του Ομίλου SFS ανέφερε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία του Ομίλου. «Το 2008 μας βρίσκει ενώπιον αρνητικών εξελίξεων στη διεθνή οικονομία. Το επιχείρημα ότι η διεθνής κρίση “δεν αγγίζει” την Κυπριακή οικονομία δεν ευσταθεί. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας και σίγουρα ούτε της Κυπριακής. Η προσπάθεια όλων μας είναι απαραίτητη και η δέσμευση όλων μας πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη».

Ο κ. Έλληνας χαρακτήρισε το 2008 ως «χρονιά σταθμό» για τον Όμιλο SFS, ο οποίος συμπληρώνει 20 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στα οικονομικά δρώμενα του τόπου. «Οι εορτασμοί για τα 20χρονα του Ομίλου θα κορυφωθούν κατά τη διάρκεια εορταστικού διημέρου που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, παρουσία γνωστών καλλιτεχνών από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των δείπνων, θα βραβευτούν οι πρωτεργάτες του Ομίλου, παλιά στελέχη και στενοί συνεργάτες».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20χρονα εντασσόταν και η διάλεξη με θέμα «Preserving assets throughout the credit cycle» που έδωσε αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Συνέλευσης, ο κ. Markus Allenspach, επικεφαλής του Global Fixed Income Research της Ελβετικής τράπεζας Julius Baer.

Εδώ και 20 χρόνια, είπε ο κ. Έλληνας, με απόλυτη αίσθηση της εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, ο Όμιλος SFS επενδύει σταθερά και με συνέπεια για το κοινό όφελος. «Το νέο σλόγκαν του Ομίλου SFS “Επενδύουμε2 Μαζί”, και στα αγγλικά “Investing2 Together», δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους μετόχους μας, στους πελάτες μας και στο προσωπικό μας να υλοποιήσουμε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του Ομίλου με σκοπό να πετύχουμε τα καλύτερα για όλους αποτελέσματα».

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, Αντώνης Μυτιληναίος προέβη σε εταιρική και οικονομική παρουσίαση, ενώ προβλήθηκε και το εταιρικό φιλμ της SFS. Μέσα από το φιλμ, σημείωσε ο κ. Έλληνας, δίνουμε έμφαση στο ανθρώπινο στοιχείο. «Το συγκεκριμένο φιλμ απεικονίζει ανθρώπους, διαφόρων ηλικιών και κατηγοριών, οι οποίοι κάνουν τα όνειρα και τις ιδέες τους πραγματικότητα. Προβάλλουμε τους τέσσερις τομείς του Ομίλου SFS, τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, τα Επιχειρηματικά Κεφάλαια, τη Διαχείριση & Αξιοποίηση Ακινήτων και τις Ναυτιλιακές Επενδύσεις».