You are here

Shacolas Group: Στρογγυλοποίηση τιμών προς τα κάτω

02/01/2008 14:53
Ο Όμιλος Εταιρειών Σιακόλα είχε δεσμευτεί δημόσια, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Σαρρή και Εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας, ότι θα ακολουθούσε πολιτική στρογγυλοποίησης των τιμών προς τα κάτω κατά τη μετάβαση από τη Λίρα στο Ευρώ, συμβάλλοντας έτσι στη γενικότερη προσπάθεια της Πολιτείας για συγκράτηση των τιμών και ομαλή εισαγωγή του νέου νομίσματος.

Τηρώντας τη δέσμευση, οι Εταιρείες του Ομίλου Σιακόλα διαθέτουν όλα τα προϊόντα τους για περίοδο δύο μηνών, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2008, με έκπτωση γύρω στο 1%, εκτός από τα είδη που βρίσκονται σε προσφορά που τυγχάνουν πολύ μεγαλύτερης έκπτωσης στην τιμή. Αυτό γίνεται είτε μέσω στρογγυλοποιημένων τιμών στα ράφια, είτε με έκπτωση στα ταμεία.

Σημειώνεται ότι αυτό εφαρμόζεται ήδη για όλα τα προϊόντα ευρείας και καθημερινής κατανάλωσης στα πολυκαταστήματα Debenhams, αλλά και σε όλα τα άλλα καταστήματα του συγκροτήματος ΕΡΜΕΣ, όπως Super Home Centre DIY, ΖΑΚΟ, Next, Miss Sixty, Peacocks, Oviesse Cortefiel και Glow, σε όλη την Κύπρο, με μεγάλη ποικιλία αγαθών για όλη την οικογένεια και όχι μόνο. Στα πιο πάνω πολυκαταστήματα και καταστήματα, οι καταναλωτές επιλέγουν τα προϊόντα της αρεσκείας τους και περνώντας από τα ταμεία πληρώνουν με 1% έκπτωση, εκτός από τα είδη προσφοράς που, όπως προαναφέρθηκε, τυγχάνουν μεγαλύτερης έκπτωσης.

Η στρογγυλοποίηση των τιμών προς τα κάτω γύρω στο 1% ισχύει και για το Συγκρότημα της CTC και συγκεκριμένα στις αλυσίδες καταστημάτων Scandia, Domex και Γερμανός, αλλά και για τα αυτοκίνητα σαλούν Volvo και Hyundai και στα Τμήματα εξαρτημάτων και συνεργείων.

Εφαρμόζεται επίσης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, τόσο στα καταστήματα λιανικής πώλησης ( travel retail) όσο και στους χώρους μαζικής εστίασης.