You are here

Σημαντικά έργα στη Λάρνακα το 2020

24/02/2020 16:18

Μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές των τελευταίων δεκαετιών θα είναι για τη Λάρνακα το 2020 αφού θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν σημαντικά έργα που ωφελούν άμεσα τον τομέα του τουρισμού.

Νέα ξενοδοχεία

Πέραν των 800 νέων ποιοτικών κλινών θα προστεθούν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Περιφέρειας Λάρνακας εντός του τρέχοντος έτους.

Hotel Indigo Larnaca τουομίλου InterContinental Hotels Group στην περιοχή Αγ. Λαζάρου. Αποτελεί την πρώτη μονάδα που θα λειτουργήσει ο υπό αναφορά ξενοδοχειακός κολοσσός στην Κύπρο.

Radisson Beach Resort Larnacaπου ανεγείρεται στο σημείο όπου βρισκόταν το πρώην ξενοδοχείο Princessστη Βορόκληνη. Θα είναι το πρώτο παραλιακό resort του εν λόγω ομίλου ανά το παγκόσμιο, γεγονός αξιοσημείωτο.

The Quality Lodge by Best Western Premier Collection στηΒορόκληνη.Το συγκεκριμένο brand θεωρείται το πιο ιδιαίτερο από τη συλλογή ξενοδοχείων του ομίλου Best Western.

Solaar Boutique Hotel & Spa, ξενοδοχείο πολυτελείας στη Βορόκληνη στον χώρο του πρώην ξενοδοχείου Michael’s.

Samirana Boutique Hotel στην πλατεία Ερμού το οποίο έχει ενσωματώσει στη μονάδα και την παρακείμενη διατηρητέα οικία.

Pallas Hotelπου ανεγείρεται δίπλα από το παλιό σινεμά στην πλατεία Παλλάς και θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, και roofgarden.

Νέα έργα

Νέα Δημοτική Αγορά. Στο κτήριο θα στεγάζονται καταστήματα με χρήσεις που χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές δημοτικές αγορές ενώ στον τοπιοτεχνημένο ανοικτό χώρο θα υπάρχει υπαίθρια λαϊκή αγορά (παζάρι).

Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (Λέσχη–LarnakaClub).Το αρχαίο μνημείο του18ουαιώνα αναπαλαιώνεται έτσι ώστε οι εσωτερικές αίθουσες με τα 7 τζάκια και η υπέροχη εσωτερική αυλή να αξιοποιηθούν για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας (πρώην Κοινοτικό Κέντρο)που θα περιλαμβάνει χώρους συνάθροισης, ένα πλήρως ανακαινισμένο κλειστό πολυμορφικό γήπεδο και χώρους εξωτερικής άθλησης καθώς και τις εγκαταστάσεις αντισφαίρισης.

Παραλιακός Πεζόδρομος Βορόκληνης που αποτελεί τη β’ φάση του όλου έργου και καλύπτει την απόσταση από το MerBleu μέχρι το ξενοδοχείο Lebay.

Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 400 σύνεδρους και θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις.

Λειτουργία του αρχαίου μνημείου «Το Χάνι του Μεστάνα» στην Αθηένου που θα αξιοποιηθεί για πολιτιστικές και άλλες δράσεις.

Ανάπλαση της Πλατείας της Παραδοσιακής Βρύσης στην Αθηένου με πλακοστρώσεις, φωτισμό κ.α. και ανάπλαση του πλατειακού χώρου της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ έτσι ώστε να είναι επισκέψιμος.

Γραμμικό Πάρκο Ζυγίου στο ανατολικό μέρος της παραλιακής περιοχής,με υποδομές για εξυπηρέτηση των λουομένων και των επισκεπτών όπως αναψυκτήριο, πεζόδρομο και χώρους στάθμευσης.