You are here

Σημαντική επιτυχία της PwC Κύπρου

03/07/2020 11:43
  • Θα συμμετέχει στη διεξαγωγή μελέτης σχετικά με την ανάπτυξη και υιοθέτηση λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εντός της ΕΕ

Σε ομάδα από την PwC Κύπρου και την PwC Λουξεμβούργου ανέθεσε η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την πραγματοποίηση μελέτης για την ανάπτυξη και υιοθέτηση λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εντός της ΕΕ, μετά από τη διεξαγωγή σχετικού διαγωνισμού.

Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία για την PwC Κύπρου και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πανδημία, με τον ρόλο της τεχνολογίας να καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός στην προσπάθεια για παρακολούθηση και πρόληψη της εξάπλωσης των ασθενειών. Η μελέτη θεωρείται μείζονος σημασίας για την υποστήριξη και ενημέρωση των πολιτικών πρωτοβουλιών της ΕΕ για την ψηφιοποίηση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη την ΕΕ, μέσω της αξιοποίησης των τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης και Μεγάλων Δεδομένων.

Όπως κατέδειξε πρόσφατη έκθεση σχετικά με την κατάσταση της υγείας στην ΕΕ, μόνο μέσα από την ολοκληρωτική επανεξέταση των συστημάτων υγείας και περίθαλψης των κρατών μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτά παραμένουν κατάλληλα και σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Η απόκτηση συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου, που να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, την πρόληψη ασθενειών και την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας που ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα όλων μας. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, τα συστήματα φροντίδας θα πρέπει να τύχουν επανασχεδιασμού και αναδιοργάνωσης, με την τεχνολογία να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην όλη προσπάθεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μελέτη θα εμπλέξει ένα ευρύ φάσμα υπευθύνων χάραξης πολιτικής που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τα Υπουργεία Υγείας των κρατών-μελών της ΕΕ, τις εταιρείες τεχνολογικών λύσεων, τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία. Στόχος είναι η διαμόρφωση 27 ενημερωτικών δελτίων χωρών για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία θα παρουσιάζουν με σαφή και δομημένο τρόπο όλες τις σχετικές πληροφορίες αναφορικά με την ανάπτυξη, υιοθέτηση και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των εφαρμογών της στην υγειονομική περίθαλψη.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου κ. Ευγένιος Ευγενίου, συνεχάρη την ομάδα από την PwC Κύπρου και την PwC Λουξεμβούργου για την επιτυχία τους, τονίζοντας πως η ομάδα κατάφερε να κερδίσει το διαγωνισμό χάρη στην τεχνογνωσία της σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας αλλά και χάρη στην ισχυρή μεθοδολογική τους προσέγγιση σε έρευνες μεγάλης κλίμακας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την PwC Κύπρου της προσπάθειας θα ηγηθούν η Δρ. Χριστίνα Ορφανίδου και ο κ. Πόλυς Διονυσίου, που ηγούνται των αντίστοιχων ομάδων Τεχνητής Νοημοσύνης και του τομέα Υγείας στην PwC Κύπρου. Τη συνολική επίβλεψη του έργου θα έχει ο κ. Βασίλειος Βραχίμης που είναι ο αρμόδιος συνέταιρος για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και Υγείας στην PwC Κύπρου.