You are here

Σημαντική εξέλιξη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

07/07/2020 11:45
  • ΚΕΒΕ και επιχειρηματικός Σύνδεσμος χαιρετίζουν και μιλούν για μεγάλα οφέλη

Το ΚΕΒΕ και ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας χαιρετίζουν τις θετικές εξελίξεις που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Ειδικότερα και με αφορμή την ανακοίνωση της Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νατάσας Πηλείδου ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ ενέκρινε την επιχορήγηση με το ποσό των €6 εκατ., αναφέρουν ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού θα δημιουργήσει μεγάλα οφέλη και για τις δύο χώρες.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην Υφυπουργό Ναυτιλίας, η οποία κατάφερε να πείσει της ΕΕ να εγκρίνει τη σχετική επιχορήγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής.

Ως γνωστό, η ακτοπλοϊκή γραμμή Κύπρου – Ελλάδας αποτελούσε πάγιο αίτημα του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, ο οποίος το έθεσε επανειλημμένα στις δύο κυβερνήσεις.

Το ΚΕΒΕ και ο Σύνδεσμος αναμένουν να προχωρήσουν έγκαιρα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να τεθεί σε λειτουργία η ακτοπλοϊκή σύνδεση το 2021.

Ιδιαίτερα θετικό είναι και το γεγονός ότι το μέγιστο ύψος κομίστρων, εξαιρουμένων των λιμενικών χρεώσεων, θα ανέρχεται σε €50 για μονή διαδρομή σε αεροπορική θέση, σε €80 μετ΄ επιστροφής, σε €80 το άτομο σε μονή καμπίνα και €120 μετ΄  επιστροφής.