You are here

Σημαντική παρουσία του ΧΑΚ στη Διάσκεψη (Funds Summit) για τα Συλλογικά Επενδυτικά Σχέδια

15/11/2019 11:43

Σημαντική παρουσία στη 5η Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής (5th International Funds Summit) που έγινε στη Λευκωσία, μεταξύ 11-12 Νοεμβρίου 2019, είχε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΧΑΚ κ. Νίκος Τρυπάτσας παρουσίασε τη συμβολή του ΧΑΚ προς ανάπτυξη της Αγοράς αυτής, που εστιάζεται ειδικότερα στη δυνατότητα εισαγωγής των Συλλογικών Επενδυτικών Σχεδίων (funds) στο ΧΑΚ (είτε με τη μορφή UCITS, είτε AIFS), καθώς και στη νέα υπηρεσία του ΧΑΚ για τήρηση Μητρώων Συλλογικών Επενδυτικών Σχεδίων (Funds).

Ο τομέας των Συλλογικών Επενδυτικών Σχεδίων είναι ένας νέος τομέας για την Κύπρο και διαρκώς εξελισσόμενος. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, στοχεύει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουν κι’ άλλοι αρμόδιοι συντελεστές της Αγοράς, στον τομέα αυτό. Το ΧΑΚ συνεπώς, μέσω των Αγορών, προϊόντων και υπηρεσιών του, στοχεύει να συμβάλει ουσιαστικά και στην ανάπτυξη του τομέα αυτού. Κεντρική στόχευση είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και η ανάδειξη της Κύπρου ως ενός αξιόλογου και αξιόπιστου διεθνούς επενδυτικού προορισμού.

Το ΧΑΚ είναι στη διάθεση ενδιαφερομένων Διαχειριστών Κεφαλαίων – Ταμείων, για αξιοποίηση των υπηρεσιών του, οι οποίες προσφέρονται με ανταγωνιστικό τρόπο, ευελιξία και κόστος προς τους συντελεστές της Αγοράς.

Πρόσθετα το ΧΑΚ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Κυπριακό Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) για την πρόσκληση στη Διάσκεψη αυτή, καθώς και για την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο Οργανισμών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.