You are here

Σημαντικός ο ρόλος της ΟΕΒ στην ανάπτυξη των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Κύπρου

29/07/2009 12:27
Συνάντηση με τους Πρέσβεις της Κύπρου στο εξωτερικό είχε σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009 η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με θέμα την οικονομική διπλωματία.

Κατά τη συνάντηση ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Πήλικος και ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής κ. Κώστας Χριστοφίδης ενημέρωσαν τους κους Πρέσβεις για τις ενέργειες της ΟΕΒ για ενίσχυση των επιχειρηματικών καθώς και άλλων μορφών συνεργασιών τόσο με τις χώρες-μέλη της ΕΕ όσο και με τρίτες χώρες.

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΒ σημείωσαν την μεγάλη εκτίμηση που χαίρει η ΟΕΒ από τις αντίστοιχες οργανώσεις όλων των χωρών κυρίως λόγω και της ενεργού συμμετοχής της στις τρείς κυριότερες διεθνείς επιχειρηματικές οργανώσεις BUSINESSMED (χώρες Μεσογείου) BUSINESSEUROPE (χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και International Organisation of Employers (Παγκόσμια).

Σε ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε η ΟΕΒ κατάθεσε τις εκτιμήσεις της για τους τομείς της οικονομίας οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε επενδύσεις στο εξωτερικό ή/και να συνάψουν κάθε είδους επιχειρηματικές συνεργασίες με ξένους συναδέλφους τους. Από την πλευρά της η ΟΕΒ επέδειξε ενδιαφέρον όπως ενημερώνεται για τις χώρες προτεραιότητας για τις οποίες η κυβέρνηση επιθυμεί ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων.

Τέλος, συμφωνήθηκε να διατηρηθεί στενή επαφή μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και της ΟΕΒ ώστε να υπάρχει συνεχής και αμφίδρομη ενημέρωση.