You are here

Το "Starlab” μας ταξιδεύει σε άλλους Γαλαξίες στο Φεστιβάλ Επιστήμης του ΙΚυ

02/03/2023 10:23

Τη συνεργασία του με το "Starlab” του Interstellar Science Education and Cultural Institute ανακοινώνει το πρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair 2023”, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Το μεγαλύτερο επιστημονικό δρώμενο της χώρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Κύπρου την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, δίνοντας τη δυνατότητα σε σχολικές ομάδες από μαθητές 9 έως 18 χρόνων να παρουσιάσουν τις δικές τους ευφάνταστες προτάσεις, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την επιστήμη μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι.  

Στο πλαίσιο αυτό, γονείς και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσω του κινητού πλανητάριου "Starlab”, να παρακολουθήσουν προσομοίωση του έναστρου ουρανού και να περιηγηθούν σε μακρινούς αστερισμούς, στο Γαλαξία και στο Ηλιακό μας σύστημα, ανακαλύπτοντας τον κόσμο του μέλλοντος.

Για προκρατήσεις, αναφορικά με τις παρουσιάσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 10:00, 10:30, 11:00 και 11:30, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 96402325 και 99465162.

Το “sCYence Fair 2023” συνδιοργανώνεται με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Facebook & Instagram: @scyencefair 

Μεγάλοι Χορηγοί: ExxonMobil, XM, CYTA

Χορηγοί: Medochemie, MUSKITA Aluminium Industries Ltd, Asbis

Υποστηρικτές: European Commission, Cyprus Computer Society, Epiteugma Robotics Lab, Interstellar Science Education and Cultural Institute, The Cyprus Planetarium Nutty Scientists, Δέκαθλο Φυσικής, Heron Digital Education & Mathisis.