You are here

ΣΤΕΚ: Εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας

04/08/2022 12:53

Εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κα. Νατάσα Πηλείδου και διευθυντές και ανώτερα στελέχη από τις Υπηρεσίες Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του υπουργείου, είχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΤΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο Άκη Βαβλίτη.

Σε μία περίοδο που το ενεργειακό κόστος αυξάνεται διαρκώς και ταυτόχρονα οι δράσεις για περιορισμό του ενεργειακού αποτυπώματος των εταιρειών εντατικοποιούνται, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. 

Ενδεικτικά, η αντιπροσωπεία του ΣΤΕΚ έθεσε το θέμα της επέκτασης του Virtual Net Metering και του Virtual Net Billing και στις επιχειρήσεις, κάτι που σήμερα ισχύει μόνο για τον τομέα της Γεωργίας και για οικιακούς καταναλωτές, με την υπουργό να δείχνει κατανόηση στο σχετικό αίτημα. Παράλληλα, ζητήθηκε επέκταση της περιόδου υποβολής αίτησης του «Σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Επιχειρήσεις και άλλους φορείς», η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Επιπρόσθετα, η υπουργός βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συγκεκριμένες εισηγήσεις που υπέβαλε μέσω επιστολής του ο ΣΤΕΚ το προηγούμενο διάστημα και δεσμεύτηκε να τις μελετήσει για περαιτέρω αξιοποίηση.

Τέλος, συμφωνήθηκε όπως ΣΤΕΚ και Υπουργείο Ενέργειας διατηρήσουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για όλα τα σημαντικά ενεργειακά ζητήματα που απασχολούν τις ξενοδοχειακές μονάδες. Σ’ αυτά τα πλαίσια, αποφασίστηκε όπως αρχές Σεπτεμβρίου συνδιοργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης για όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά σχέδια επιχορήγησης του υπουργείου τα οποία αφορούν τον τουριστικό κλάδο.