You are here

ΣΤΕΚ: Το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας – Επαναστατική ώθηση του τουρισμού

10/07/2009 17:50
Κυκλοφόρησε το τεύχος Ιουλίου της περιοδικής έκδοσης του ΣΤΕΚ «Τουριστική Επιχειρηματική»

Κυκλοφόρησε το τεύχος Ιουλίου του τριμηνιαίου περιοδικού του ΣΤΕΚ «Τουριστική Επιχειρηματική», το οποίο διατίθεται δωρεάν στους εμπλεκόμενους στην τουριστική βιομηχανία αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα που επηρεάζουν τον τουρισμό και την οικονομία.

Στο εν λόγω τεύχος, επιπρόσθετα των πολλών πληροφοριών, ανακοινώσεων και μελετών για την οικονομική κρίση παρέχονται άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας «το οποίο θ’ αποτελεί σημείο αναφοράς για την εξέλιξη της τουριστικής μας βιομηχανίας και της οικονομίας της χώρας γενικότερα».

Ευθέως απαντά σε καίρια ερωτήματα που αφορούν πρακτικές προτάσεις του ΣΤΕΚ για αντιμετώπιση των δομικής φύσεως προβλημάτων που ταλανίζουν την ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία ο Υπουργός Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, ο κ. Συλικιώτης αναφέρει πως προωθεί το Υπουργείο του το Σχέδιο Απόσυρσης Κλινών, την παραχώρηση πολεοδομικών/χωροταξικών κινήτρων για εμπλουτισμό υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και την εισαγωγή στην Κύπρο του θεσμού του «Condo Hotel».

Στο εν λόγω τεύχος ο αναγνώστης μπορεί επίσης να ενημερωθεί για τις διάφορες δράσεις και ενέργειες του ΚΟΤ για στήριξη και προώθηση του εσωτερικού τουρισμού μέσω ενδιαφέροντος άρθρου του Προέδρου του Οργανισμού κ. Πάνου Εγγλέζου. Στην αντίπερα όχθη, Μέλη του ΣΤΕΚ παραθέτουν τις απόψεις τους κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από τις μέχρι στιγμής δράσεις της κυβέρνησης για τόνωση του εσωτερικού τουρισμού. Περιγράφονται επίσης τα προοδευτικά έργα που προωθεί ο νέος Δήμαρχος Παραλιμνίου.

Σε άλλη στήλη «η άλλη όψη της Κύπρου» παρουσιάζει μέσω φωτογραφικού υλικού εμφανή μελανά στίγματα στην εικόνα της χώρας μας. Παρά το ότι η στήλη έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, σ’ αυτό το τεύχος επικεντρώνεται στην ακαλαισθησία που επικρατεί σε τουριστικούς χώρους.

Η «Τουριστική Επιχειρηματική» προσφέρει απαραίτητο και χρήσιμο ανάγνωσμα για οποιοδήποτε ενδιαφέρεται για τον τουρισμό. Αντίγραφα μπορεί ο καθένας να προμηθευθεί δωρεάν από τη Γραμματεία του ΣΤΕΚ τηλ. 22374433.