You are here

ΣΤΕΚ: Ο λόγος στη νέα γενιά για τον τουρισμό

25/11/2022 11:48

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός έκθεσης για μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας το κυπριακό τουριστικό προϊόν».

Με έντονο ενδιαφέρον συνεχίζεται ο διαγωνισμός μαθητικής έκθεσης που προκήρυξε ο ΣΤΕΚ, με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας το κυπριακό τουριστικό προϊόν».

Ο ΣΤΕΚ σε μια προσπάθεια να συλλέξει τις απόψεις και εισηγήσεις της νέας γενιάς για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση τους γύρω από θέματα τουρισμού, απευθύνεται στους μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών καλώντας τους να τις αναπτύξουν υπό μορφή έκθεσης. Η θεματική έχει επιλεγεί με βάση το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού, «Επαναξιολογώντας τον Τουρισμό - Rethinking Tourism».

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν τις ιδέες τους στις εξής θεματικές:

  • Πως επηρεάζει ο τουρισμός την κοινωνία και την οικονομία της χώρας μου.

  • Ποια θεωρώ τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μου για ένα τουρίστα και τι περισσότερο θα μπορούσαμε να προσφέρουμε.

  • Θα με ενδιέφερε/δεν θα με ενδιέφερε να εργαστώ στον τουριστικό τομέα και γιατί.

Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αναπτύξουν περιεχόμενο για το εν λόγω θέμα το οποίο να είναι ορθά δομημένο, ειλικρινές και με έξυπνες εισηγήσεις που θα προβληματίσουν αλλά και θα εμπνεύσουν για αποτελεσματικές δράσεις και στρατηγικές. Η έκταση της έκθεσης θα πρέπει να είναι 500 λέξεις (+/-100). Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η τελευταία ημέρα υποβολής των Εκθέσεων είναι η 15η Δεκεμβρίου και θα πρέπει να σταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΣΤΕΚ: [email protected]

Από το σύνολο των συμμετοχών θα βραβευθούν σε τιμητική εκδήλωση τρείς (3) εκθέσεις μαθητών Λυκείου και τρείς (3) μαθητών Τεχνικών Σχολών, οποίοι θα λάβουν ως επιβράβευση διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων μελών του ΣΤΕΚ ή χρηματικό έπαινο. 

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ, Χρυσαίμιλη Ψηλογένη δήλωσε: «Θέλουμε οι νέοι μας να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ακούσουμε τις ιδέες αλλά και προβληματισμούς τους. Οι νέοι μας είναι αυτοί που θα κληθούν να διαχειριστούν το τουριστικό προϊόν, θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές του, και θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό του τομέα στο μέλλον. Οφείλουμε να ακούσουμε τι έχει να μας προτείνει η νέα γενιά. Καλούμε λοιπόν όλους τους μαθητές να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία και να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό».