You are here

ΣΤΕΚ: Βόμβα στα θεμέλια του τουρισμού

08/09/2009 15:57
Ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) καταδικάζει έντονα το πρόσφατο περιστατικό έκρηξης αυτοσχέδιας βόμβας σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, τέτοιες εγκληματικές ενέργειες που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή αθώων πολιτών και ξένων τουριστών δυναμιτίζουν τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται για να ξεπερασθεί η σημερινή αρνητική συγκυρία για τον τουρισμό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αδυναμία των διωκτικών αρχών να εξιχνιάσουν, σε αρκετές περιπτώσεις, παρόμοιες βομβιστικές ενέργειες και η συνεπαγόμενη ατιμωρησία αλλά και η ελαστικότητα των σχετικών ποινών που πολλές φορές φαίνεται να επικρατούν στη χώρα μας ωθεί τα εγκληματικά στοιχεία σε πλήρη αποθράσυνση.

Αναμένουμε από την Αστυνομία και την Πολιτεία γενικότερα να επιδείξει τη μεγαλύτερη δυνατή εγρήγορση και αποφασιστικότητα για πάταξη του εγκλήματος αλλά και την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων πρόσθετων προληπτικών και αποτρεπτικών μέτρων προς το σκοπό εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας μεταξύ των πολιτών καθώς και των ξένων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί μας.