You are here

Στις 24 Αυγούστου ο Εθνικός Τελικός του μεγαλύτερου Παγκόσμιου Διαγωνισμού πράσινων επιχειρηματικών ιδεών

10/08/2020 09:45

Τρείς Ομάδες θα κερδίσουν το εισιτήριο για τον Περιφερειακό Τελικό

Όλα είναι έτοιμα για τον Φετινό Εθνικό Τελικότου Climate Launchpad, του μεγαλύτερου παγκόσμιουδιαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, οοποίος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στη Λευκωσία. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στην Κύπρο για έβδομη συνεχή χρονιά από τη Chrysalis LEAP,σε συνεργασία με το EIT Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή. Χορηγοί του διαγωνισμού είναι για ακόμη μια χρονιά η PwC Κύπρου και η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

Οι 11 ομάδες  που συμμετέχουν, εκπροσωπούν 11 διαφορετικές και καινοτόμες  πράσινες ιδέες και  μετά από μια σειρά διαδικτυακών εντατικών εκπαιδευτικών συνεδριών, είναι έτοιμες να παρουσιάσουν την ιδέα τους ενώπιοντης κριτικής επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου. Οι τρεις επικρατέστερες ομάδες του Τελικού θα πάρουν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο, στον Περιφερειακό Τελικό, στον οποίο θα συμμετάσχουν ομάδες από χώρες τηςΜέσης Ανατολής, Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας που θα διεξαχθεί στις17 και 18 Σεπτεμβρίου διαδικτυακά. Οι καλύτερες 15 ομάδες του Τελικού αυτού θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στον Παγκόσμιο Τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1-2 Οκτωβρίου επίσης διαδικτυακά.

Οι 10 καλύτερες ομάδες του Παγκόσμιου Τελικού, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC Αccelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στην εμπορευματοποίηση των cleantech startups και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση. Η καλύτερη ιδέα του Παγκόσμιου Τελικού θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους  €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC, όπως οι Αστικές Αειφόρες Μεταλλάξεις, η Αειφόρος Χρήση Γης, η Αειφόρος Παραγωγή και οι Περιβαλλοντικές Μετρήσεις και Χρηματοδότηση.

Το πρόγραμμα της ημέρας του φετινού Εθνικού Τελικού περιλαμβάνει παρουσιάσεις από τις start-up εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν στον Επιταχυντή του EIT Climate-KIC στην Κύπρο. Πρόκειται για εταιρείεςπουέχουν ξεπεράσει το στάδιο της ιδέας και βρίσκονται στο στάδιοτης εισόδου στην αγορά και της εξεύρεσης πελατών.

Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP για έκτη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. Σε δηλώσεις του ο κ. Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC ανέφερε: «Με γνώμονα τις αξίες που διέπουν όλες τις δράσεις μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε εμπράκτως τη Chrysalis LEAP αλλά και τις ομάδες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η ενθάρρυνση της καινοτομίας, η προώθηση της επιχειρηματικότητας και η επίτευξη πράσινης ανάπτυξης μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις στις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία.  Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Μέγας χορηγός του προγράμματος για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). Η κα. Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλουτης BSM,τόνισε την σημαντικότητα τέτοιου είδους πρωτοβουλιών και δήλωσε πως «Στον Εθνικό Τελικό του ClimateLaunchpad, ανυπομονούμε να δούμε πώς κάθε ομάδα έχει προσαρμόσει την ιδέα της για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που δημιούργησε ο COVID-19. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».